skip to Main Content
Bomboane Cu Marțipan și Glazură De Cioco

Bomboane cu marțipan și glazură de cioco

Grad de dificultate: Ușor
Timp necesar preparării: 17 min
Aparatură necesară: Robot
Porții: 3-4

Astăzi îți fac o mărturisire. Multe dintre rețetele mele preferate și pe care ajung să le împărtășesc cu tine, le descopăr din întâmplare sau plesnită fiind de o inspirație de moment. Așa s-a întâmplat și cu bombonelele cu „marțipan”. Da, nu au fost „proiectate” așa.

Am cumpărat sâmburi de migdale și am primit sâmburi de caise. Cum gustul acestora este ușor amărui, bomboanele mele au căpătat savoarea minunată a marțipanului de cea mai bună calitate. Sunt entuziasmată că în sfârșit pot împărtăși rețeta cu tine.


Ingrediente necesare:
  • 50 de gr nuci romanești (hidratate peste noapte)
  • 50 de gr sâmburi de caise (ușor amărui, hidratați peste noapte)
  • 7 linguri fulgi de cocos (sau pulpa rămasă de la laptele de migdale)
  • 5 linguri unt de cacao sau cocos (topit la bain marie)
  • 4 linguri pudră de roșcove
  • 120 de gr curmale fără sâmburi tăiate în 4
Pentru glazură:
  • 3 linguri unt de cacao sau cocos
  • 3 linguri pudră de roșcove
  • o lingură miere (eu am folosit de floarea soarelui dar merge orice tip de miere)

 

Metoda de preparare:
  • Punem în vasul robotului nucile și sâmburii de caise și le procesăm pentru 20 de secunde.
  • Adăugăm untul de cacao/cocos, adăugăm pudra de roșcove, fulgii de cocos, curmalele și mai procesăm pentru 20 de secunde
  • Din amestecul rezultat faci diverse forme de bomboane: rotunde, pătrate, sub formă de praline, ce-ți trece prin cap.
  • Pentru glazură, pune într-o cană untul de cacao rămas, pudra de roșcove și mierea și amestecă energic până simți că s-au legat și arată ca o cremă de cioco densă. Ca să mergi la sigur, sau dacă nu se omogenizează, amestecă în robotul de bucătărie.
  • Ornează cu această glazură bomboanele, iar dacă doreși să păstrez câteva și făra, le poți lăsa așa sau le poți tăvăli în fulgi de cocos.

Bomboanele pot fi depozitate la congelator pentru câteva săptămâni sau la frigider pentru câteva zile.

Sper să-ți placă la fel de mult ca și mie.

PS: Abia aștept să-mi lași un comentariu mai jos să-mi spui cum ți se pare rețeta și dacă ai încercat-o sau vrei să o încerci.

Cu drag,
Ancuța.

Primește rețete delicioase, în fiecare Vineri dimineață, direct la tine în Inbox.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V_icon_small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top