Trufe7

Bomboane Rawffaello

Grad de dificultate: Ușor

Timp de preparare: 30 de min

Aparatură necesară: Robot de bucătărie cu lama S și/sau râșniță

Porții: 40-50 de bombonele

Am botezat bombonelele clasice Raffaello și vreau să-ți prezint bomboanele Rawffaello. Apreciate atât de cei mici, cât și de cei mari, ți se topesc în gură.

Se fac foarte simplu. Poți implica și copii în procesul de modelare. Se vor distra cu siguranță.

Am încercat multe alte variante până să ajung la aceasta și rețeta aceasta m-a făcut să-mi dau seama că de multe ori simplitatea este cea mai reușită variantă.

Dar gata cu vorbăria și să trecem la treabă.

Lista de ingrediente necesare:

– 300 de gr nuci caju crude

– 200 de gr fulgi de cocos

– 10 linguri ulei de cocos

– 20 de linguri de miere naturală

– 40-50 de sâmburi de migdale crude decojite

– un vârf de sare roz

– opțional: 3 linguri de tahini (pastă de susan)

Etapele preparării:

1. Migdalele și nucile caju se pun în apă la hidratat peste noapte. Uleiul de cocos se pune la temperatura camerei pentru a-l aduce în stare lichidă.

2. Nucile caju se râșnesc și se fac făină. Sau se mixează în robotul de bucătărie.

3. Peste făina de caju se adaugă: uleiul de cocos, mierea, 100 de gr fulgi de cocos, sarea și pasta de tahini și se procesează pentru 30 de secunde.

4. Din compoziția rezultată se fac biluțe, iar în mijloc se pune câte un sâmbure de migdală.

5. Într-o farfurie plată se adaugă restul de fulgi de cocos și se tăvășesc biluțele Rawffaello. Se dau la frigider pentru min 30 de min.

bobo3Pentru rețeta trufelor alături de care le-am etalat, te invit să dai click aici.

Sper că îți place cum sună rețeta și te invit să o faci chiar în acest weekend și să-mi spui în secțiunea de comentarii de mai jos cum ți-au ieșit.

 

Cu drag,
Ancuța.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V_icon_small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *