skip to Main Content
Budinta De „ciocolata” Cu Banana

Budinta de „ciocolata” cu banana

Grad de dificultate: Usor

Timp necesar prepararii: 15 min

Mi s-a facut pofta de ceva dulce si uite ce a iesit! 🙂

Pe vremea cand mancam fara grija dulciuri procesate, un dulce preferat de mine si am asa impresia ca nu eram singura, era ciocolata. Asa ca in momentul in care mi-am propus sa renunt la zaharul procesat, ma gandeam un pic cu parare de rau la ciocolata. Chiar daca preferam ciocolata cu multa cacao, si respectiva are zahar rafinat + alte adaosuri care nu sunt foarte sanatoase pentru organism. In momentul in care am descoperit dulciurile raw vegane, nu mica mi-a fost bucuria de a putea reproduce gustul ciocolatei si al budincilor cremoase si savuroase. Pot spune ca am reusit sa fac asta cu aceasta reteta; nu am nici cea mai vaga idee care a fost prima persoana careia i-a trecut prin cap aceasta combinatie, eu nu am urmarit o reteta si mi-am urmarit instincul. Ce a iesit? Cu siguranta nimic rau. Un desert bun atat pentru cei mari cat si pentru cei mici, ce poate fi consumat la orice ora, el necontinand niciun gram de cacao (binecunoscuta pentru aportul sau de cofeina).

poza3

Pentru aceasta reteta am folosit doar cateva ingrediente:

  • o banana pe care am pus-o cu o ora inainte la frigider
  • 100 de grame de alune de padure si arahide crude si hidratate 6-7 ore
  • 4 linguri pudra de roscove
  • 2 linguri sirop de artar (se poate folosi si miere sau curmale)
  • optional: esente naturale de portocala, rom, vanilie etc.

poza2Mod de preparare:

  1. Avem nevoie de un blender pe care il vom folosi pentru a face budinca.
  2. Vom pune in blender ingredientele: intai nucile pe care le vom mixa pentru 30 de secunde.
  3. Apoi vom adauga banana, siropul de artar si pudra de roscove si eventualele arome si mai mixam pentru inca 1 minut.
  4. Pentru prezentare putem folosi un pahar in care vom pune cate un strat de banane sau alte fructe, ca de exemplu capsuni, si unul de budinca si tot asa pana il umplem.

Acest desert se poate servi atat la temperatura camerei cat si racit la frigider. Diferenta va fi data de consistenta mai moale sau mai solida a budincii.

O zi dulce iti doresc si in cazul in care te hotarasti sa incerci reteta, astept impresiile si parerile tale printr-un comentariu.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top