skip to Main Content
Chifteluțe De Năut Cu Spanac – Le-ai Mânca Oricând Și Cu Orice

Chifteluțe De Năut Cu Spanac – Le-ai Mânca Oricând Și Cu Orice

Știi genul acela de mâncare sau gustare pe care nu te mai saturi să o faci pentru că nu te mai saturi să o mănânci?

Te avertizez că așa o să pățești și cu aceste chifteluțe de năut. Sunt absolut delicioase și crede-mă că am tot testat diverse combinații și variațiuni.

Dar hai să-ți spun mai întâi povestea lor.

Ca toate ideile și rețetele geniale și aceasta a fost descoperită din întâmplare. M-am apucat să reinventez un quiche clasic, care este de fapt o tartă sărată. După ce m-am uitat la câteva idei și inspirație virtuală, mi-am făcut o idee cam ce au făcut alții înainte și mi-au venit și câteva idei de combinații și potriveli, iar apoi m-am pus pe treabă.

O să-ți trimit și rețeta de quiche vegan într-o postare viitoare. Promit.

Nu voi dezvălui până atunci decât că am folosit pentru blatul de quiche năut. Nu mi-am dat seama la prima vedere cât îmi va fi necesar, așa că am fiert după ochi 300 de gr.

După ce am făcut aluatul mi-am dat seama că am rămas cam cu jumătate din cantitatea de năut cu care nu aveam idee ce să fac. 5 minute mai târziu, după un scurt inventar în frigider, mi-a venit ideea să încropesc niște chftele din năut, coapte la cuptor.

Rezultatul a fost peste așteptările mele. Le-am făcut rapid și un sos clasic din: caju, zeamă de lămâie, ceapă, leurdă și sare roz.

Dar cred că deja îți plouă în gură așa că nu te mai țin în suspans.

[yumprint-recipe id=’25’] 

Sunt minunate, atât calde cât și reci. Ai voie să înfuleci 2-3 chiar așa proaspăt scoase din cuptor.

Cu drag,
Ancuța.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top