skip to Main Content
Chiftelute Din Nuci Si Seminte

Chiftelute din nuci si seminte

Grad de dificultate: Usor

Timp necesar prepararii: 15 min fara coacere

Aceste chiftele pot spune ca mi-au iesit din greseala. Initial voiam sa fac chifle din seminte, fara gluten, insa asa cum imi place sa fac de fiecare data, mi-am pus amprenta asupra retetei, am adaugat niste ingrediente in plus care mi-au facut compozitia mai moale, insa cu o consistenta interesanta. Acum ma bucur de aceasta „greseala” pentru ca asa am descoperit cele mai bune chiftele mancate vreodata, incluzand chiar si perioada in care mancam carne.

Curios sa-ti impartasesc aceasta reteta incredibila?

4

Noteaza ingredientele:

  • 300 de ml de apa
  • 2 linguri taratie de psyllium
  • 120 de grame mix de nuci (migdale, de padure, romanesti) si seminte (floarea soarelui, dovleac, susan, in)
  • 50 de gr de hrisca
  • 2 linguri ulei de cocos
  • o lingurita sare roz de Himalaya

Mod de prerarare:

  1.  Cu cateva ore inainte de a face chitelele punem nucile, semintele si hrisca la hidratat. Nucile 4 ore, semintele si hrisca 2 ore.
  2.  Taratea de psyllium se amesteca cu apa si se lasa 10 minute sa absoara apa. In acest timp aprindem si cuptorul pentru a se preincalzi.
  3.  Dupa 10 minute adaugam semintele, nucile, hrisca, uleiul de cocos, sarea si amestecam foarte bine compozitia. Rezultatul va fi unul destul de moale, este consistenta dorita.
  4. Turnam compozitia in recipiente micute ca cele pentru tarte sau briose si se dau la cuptor pentru 50 de minute.2
  5. Dupa acest interval, se scot din recipiente si se aseaza direct pe o hartie de copt, de data aceasta cu partea care nu a fost expusa direct caldurii din cuptor. Se mai dau la cuptor pentru 15 minute

Rezultatul vor fi niste chiftelute cu un gust delicios si aromat.
Daca doresti un rezultat crocant, iti recomand sa renunti la hrisca si sa compensezi cu mai multe seminte si nuci. De asemenea, aceeasi compozitie poate fi tranformata in niste crochete delicioase, daca este asezata intr-un strat mai subtire direct pe hartia de copt. Timpul necesar coacerii este mult mai scurt in acest caz.

Sper ca te-am facut curios sa incerci aceasta reteta si astept cu nerabdare parerile tale.

Zi senina, cu burtica plina. 🙂

 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top