skip to Main Content
Ciocolata Raw

Ciocolata raw

Timp necesar prepararii: 15 minute

Grad de dificultate: usor

Recunosc ca odata cu adoptarea noului stil de viata, am avut mici emotii atunci cand mi-am propus sa renunt la anumite alimente. In aceasta categorie se incadreaza si ciocolata care pe cat de buna este, pe atat de nociva poate fi in unele momente. Am inceput prin a consuma ciocolata cu un procent cat mai mare de cacao, insa odata ce am descoperit minunatele dulciuri raw vegane m-am gandit ca un pas deja este facut. M-am pus pe cercetari, deci, si asa am descoperit ca pot sa fac  acasa ciocolata raw pe care sa o savurez fara pic de remuscari pana la ultiam firmitura. Sa punem la socoteala si bonusul pe care il ai putand sa-ti faci ciocolata care sa contina aromele, nucile, semintele, fructele preferate. Exista diverse retete de ciocolata, insa astazi am sa impart cu tine reteta care mie mi se pare cea mai simpla. Sa pornim la treaba. caci deja mi-a lasat gura apa.

Incepem cu cateva poze ca sa prinzi curaj:poza12poza6poza7

Ingredientele necesare pentru aproximativ 250 de gr de ciocolata raw sunt:

  • 3 sferturi de cana pudra de roscove (carob)
  • jumatate de cana unt de cocos
  • 2 linguri sirop de artar, miere sau alt indulcitor natural
  • fulgi de cocos, mix seminte + nuci + goji + fructe confiate sau ce nebunii mai vrei sa descoperi in ciocolata
  • optional: esente de rom, portocala, menta etc. sau praf de chili

Mod de preparare:

  1. Topim untul de cocos la bain marie (adica punem untul de cocos intr-un recipient care este asezat in alt recipient cu apa si pus pe aragaz la foc mic, foarte mic- astfel incat sa nu i se piarda proprietatile naturale) si cat inca este caldut, adaugam pudra de roscove si indulcitorul, eventualele esente si alte mirodenii. Eu am folosit intr-o cantitate de compozitie si praf de chili. Intr-adevar, o picanterie gustoasa.
  2. Turnam compozitia in formele dorite si decoram ciocolata in functie de preferinte.
  3. Bagam formele la congelator pentru 30 de minute, o ora.

Compozitia se intareste foarte repede, insa pentru a se mentine o perioada dupa ce este scoasa din frigider, este indicat sa stea mai mult.

Acum nu te abtine, ia o bucatica, 2-3, e de unde! Simti cum ti se topeste in gura?

Iti doresc o zi senina si dulce, fix ca ciocolata asta.

Daca ti-a placut reteta sau ai incercat-o, sunt foarte curioasa sa-ti citesc comentariile.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
This Post Has 6 Comments
  1. Am testat, mia ieșit chiar Geniala dar cu mici modificării ( cacao nu carob, susan, fulgi migdale, miere , stafide) ce aveam si eu in casa….. Garantat o repet PTR ca e ușor adaptabila cu ce ai prin casa…

    1. Ma bucur mult ca te-ai bucurat de reteta, Cata. Poate fi folosita lejer cacao (cruda si bio, de preferinta). Carob-ul ramane o varianta mai sanatoasa, mai ales daca dulciurile sunt preparate pentru copii. Te mai astept cu pareri daca incerci si alte retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top