skip to Main Content
Conopida Aurie

Conopida aurie

Grad de dificultate: Usor

Timp necesar prepararii: 15 min marinata + o noapte la marinat + cateva ore la dezhidratat

Iti voi impartasi astazi o reteta care mi-a rasarit in minte atunci cand cineva a intrebat cum putem consuma conopida astfel incat sa aiba gust si sa-si pastreze buna parte din proprietatile nutritive. O provocare interesanta, dar care mi-a adus aminte de reteta mamei mele de pus conopida in otet fara sa o fiarba. Desigur ca eu nu m-am gandit la otet si am gasit rapid un inlocuitor sanatos al acestuia care sa nu difere prea mult la gust. Probabil ai ghicit deja, e vorba de lamaie. Reteta de mai jos este foarte usor de pregatit, iar rezultatul va fi o conopida crocanta si cu un gust bun.

poza1

Ingredientele de care ai nevoie sunt:

  • conopida
  • 2-3 lamai in functie de cantitatea de conopida
  • o lingurita de turmeric
  • o lingurita sare roz
  • 2 linguri ulei de masline
  • optional: boabe de mustar

Mod de preparare:

  1. Se curata conopida si se rupe in buchetele mici.
  2. Se face un amestec din: uleiul de masline, lamaie, turmeric, sare, boabe de mustar si se formeaza o marinata in care punem buchetelele de conopida si le lasam peste noapte.
  3. Daca avem ocazia putem sa mai amestecam in ele.
  4. Cand sunt scoase din marinata, se scurg cat de bine avem posibilitatea si se asaza pe o foaie de copt; se dau la cupotor la temperatura mica, sub 50 de grade, cu usa aragazului intredeschisa, pentru 2-3 ore, pe raftul din mijloc al cuptorului, sau cat este necesar pentru ca acestea sa devina crocante. Se mai amesteca de cateva ori in acest timp. Daca dispui de un dezhidrator, atunci este minunat, iti recomand sa il folosesti pe acela.
    O alta posibilitate ar fi sa consumi conopida direct asa, are un gust minunat, dar nu este la fel de crocanta.

In acesata modalitate se pot prepara diverse alte legume precum: broccoli, morcov, pastarnac, telina etc. Ele pot fi consumate fie ca antreu: cu rosii, diverse sosuri sau creme de: caju, masline, humus, guacamole etc. sau ca garnitura la un fel principal.

Daca ai incercat aceasta reteta, sau alte combinatii pornind de la ea astept cu nerabdare sa-mi scrii impresiile tale printr-un comentariu.

Spor la bucatarit! 🙂

 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top