skip to Main Content
Falafel (chiftelute Din Naut)

Falafel (chiftelute din naut)

Grad de dificultate: Usor

Timp necesar prepararii: o ora

M-am declarat de mult fan falafel. Mai ales in combinatia lor cu humus si salata Tabule (o salata pe baza de patrunjel). Am zis ca trebuie neaparat sa fac faimoasele chiftelute din naut si acasa. In ceea ce priveste gustul, am reusit sa reproduc o aroma noua petru mine, insa foarte buna. De fapt, nu pot sa spun ca am mancat in 2 locuri falafel care sa aiba acelasi gust, asa ca nu stiu daca au un gust specific.

Ma bucur ca in sfarsit am reusit sa le fac, iara ingredientele:DSCF4719

  • 200 de gr. de naut
  • o jumatate de legatura de marar
  • o jumatate de legatura de patrunjel
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri faina de migdale
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare roz, piper

 

 

Mod de preparare:

  1. Lasam nautul in apa cateva ore. De preferabil 8.
  2. Il punem la fiert, in conditiile in care a fost foarte bine hidratat ar trebui sa fiarba cam in 20 de minute.
  3. Folosim un blender in care punem: nautul, ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul si mixam foarte bine pentru 30 de secunde. Adaugam apoi si faina impreuna cu sarea, piperul si uleiul de masline.
  4. Pe o taba de cuptor asezam o foaie de copt pe care o ungem bine cu ulei si asezam gramezi de compozitie. Daca iti doresti un falafel mai auriu si mai crocant, le poti tavali usor prin faina de migdale. Eu am facut asa cu o parte din ele si au iesit foarte frumoase.
  5. Se dau la cuptor si se lasa acolo la foc mic pentru aproximativ o ora. Sunt gata atunci cand prind o culoare aramie, frumoasa. Pentru ca sunt fragede, iti recomand sa nu incerci sa le scoti din tava decat dupa ce s-au racit complet.

Astea sunt chiftelutele mele din naut. Cu humus sau nu, cu tabule sau nu, tot preferatele mele raman.

Daca ai incercat reteta si vrei sa-mi povestesti experienta ta, o astept cu mare drag.

O zi frumoasa, la fel ca si tine!

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V_icon_small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top