skip to Main Content
Fasole Scăzută Moldovenească

Fasole Scăzută Moldovenească

 

Astăzi vreau să împărtășesc cu tine o rețetă care îmi aduce aminte de copilărie, de casă, de mama, de bunica și de preparatele moldovenești întotdeauna cu un gust aparte.
Sper să pot împărți cu tine o parte din bucuria mea.

Fasole Scăzută Moldovenească
Serves 2
Print
Prep Time
45 min
Prep Time
45 min
Ingredients
  1. 2 conserve fasole albă mare scurse și clătite foarte bine
  2. 100 de ml suc de roșii cu pulpă
  3. o ceapă tocată mărunt
  4. un morcov dat prin răzătoare
  5. o linguriță boia dulce
  6. 4 căni de apă
  7. 2 linguri ulei de măsline
  8. 2 frunze de dafin
  9. o linguriță de cimbru uscat
  10. sare roz după gust
  11. opțional pentru servire: murături și/sau mămăliguță
Instructions
  1. Tigaia se pune pe foc alături de uleiul de măsline, ceapa, morcovul și boiaua și se sotează amestecul pentru 3 minute.
  2. Se adaugă sucul de roșii, cimbrul, frunzele de dafin și se acopera pentru 2 minute.
  3. Se adaugă fasolea, se acoperă cu un capac și se dă la foc mic pentru 30 de min. Se mai învîrte de 2-3 ori.
  4. Se condimentează cu sare după gust.
iChooseVegi http://ichoosevegi.ro/
Se servește caldă sau rece și este genială alături de murături și/sau mămăliguță.

Este o mâncare ce-mi trezește multe amintiri de acasă și pe care o împart cu tine cu mare drag. 

Cu drag,

Ancuța. 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top