skip to Main Content
Fii Fericit și Productiv Chiar Dacă Vremea Este Capricioasă

Fii Fericit și Productiv Chiar Dacă Vremea Este Capricioasă

În timp ce scriu articolul acesta stau cu o cană de ceai în brațe.

E bine și e tare bun.

Mă uit în jur: la birou, pe stradă, prin mijloacele de transport în comun, chiar și pe Facebook, lumea este parcă un pic dezarmată.

Nimeni nu se aștepta ca vremea să se schimbe atât de repede: cizmele de ploaie să ia locul săndăluțelor aerisite, umbrelele de ploaie să ia locul pălăriilor de soare și plovărele călduroase să înlocuiască maieurile răcoroase.

Totul în jur este șters și în nuanțe de gri și parcă și fețele oamenilor sunt coborâte și îngrămădite în eșarfele largi.

Parcă prea brusc, prea de-odată și de nicăieri…

Oare surpriza să fie prea mare?

Suntem deja la mijlocul lui octombrie. Ne așteptam deja la acest moment. Toamna și-a intrat de mult în drepturi, dar ce nu ne place nouă e că toamna ne scoate un pic din zona noastră de confort…

Dimineața… uneori prea devreme.

Sună alarma și nu apuci să scoți bine mâna de sub așternuturile comode și pufoase, că o și retragi repede la locul ei.

Bârrr… Da, e un pic mai răcoare decât te obișnuisei în ultima perioadă.

Arunci un ochi pe fereastră. E trist, e negru… poate plouă. Unde-i soarele? Nici el nu are chef de ziua de astăzi…

Mai stai un pic în pat… 5 minute… poate 10, dacă te grăbești atunci când îți faci curaj în sfârșit să scoți și picioarele de sub pilotă.

Dar trebuie! Ahh, un cuvânt care zgârie și dacă te gândești un pic nepotrivit. Nu trebuie nimic, dar pentru că viața nu stă pe loc și nu te așteaptă să-ți vină cheful ca să o trăiești, te trăiește ea pe tine.

Toată povestea asta ar putea avea și un nume generic: Povestea unei dimineți de toamnă. Ar putea fi o operă de Bacovia, dar eu nu-s fan, din contră, sunt la capătul opus. Așa că m-am gândit să scriu un articol prin care să-ți arăt că diminețile de toamnă pot fi și altfel.

iChooseVegi este despre tine. Este despre armonia trup și suflet, iar în acest articol o să înțelegi de ce vremea de afară nu mai este pentru mine o provocare și mi-aș dori să nu mai fie pentru nimeni.

Știi deja că îmi plac exercițiile, așa că astăzi îți propun un exercițiu.

Îți propun 5 lucruri pe care să le faci ca să-ți transformi ziua într-una frumoasă și productivă, chiar dacă vremea este capricioasă: fie prea frig, fie prea cald, fie pur și simplu nu ai chef de lucrurile pe care le ai de făcut.

1. Îmbracă-te în culori vii

Culoarea este primul mod prin care îți poți schimba perspectiva asupra lucrurilor. Sunt studii care arată că ele ne infuențează starea de spirit. Așa că dechide dulapul și alege culori care îți inspiră veselie, dinamism, creativitate, viață, optimism.

Dacă nu ești genul care să îmbrace foarte multe culori, acum este momentul să încerci ceva nou și să vezi ce se întâmplă. S-ar putea să ai o supriză tare plăcută.

Deci, ce spui?

2. Îmbracă-te în hainele care te fac să te simți confortabil

Dacă este frig, atunci alege haine din materiale moi, confortabile, pufoase. Dacă este cald îndreaptă-te spre haine largi și răcoroase. Cel mai important este să te simți tu bine. Dacă îți aduce confort, atunci este fix lucrul pe care trebuie să-l porți într-o zi capricioasă.

O idee este să încerci să iei cu tine atunci când pleci de acasă confortul patului moale și călduros. Gândește-te a o metodă prin care poți face asta.

3. Mănâncă fructe din belșug

Fructele sunt cele mai versatile alimente. Fie că e vară sau iarnă ele își au rolul lor specific de: hidratare, digestie, și furnizare de energie prin hrană de cea mai bună calitate.

Pe lângă multele avantaje pe care le au, fructele au și rolul de reglare termică, ceea ce înseamnă că dacă afară este rece, ne ajută să ne încălzim, iar dacă este cald, ne ajută să ne răcorim.

Așa că nu uita să iei la pachet porția ta zilnică de fructe.

4. Adaptează-ți alimentația în funcție de sezon

Nu este o noutate că vara avem chef să mâncăm mai multe salate și mâncare rece, care ne ajută să ne răcorim, iar iarna și în sezonul rece vrem să consumăm mai multe preparate calde, supe și ceaiuri, care ne încălzesc.

Alimentele de sezon sunt bogate în minerale și nutrienți și cel mai mare avantaj este că le putem procura din piață, direct de la producătorii locali, cu prețuri foarte bune.

Natura ne-a lăsat la îndemână fix alimentele de care avem nevoie în fiecare sezon, în funcție de necesitățile corpului nostru și ar fi păcat să nu profităm de ele.

Acum este toamnă, așa că putem profita până ne săturăm de: struguri, vinete, nuci, pere, mere, prune, rădăcinoase și celelalte minunății care ne pică în mână.

O mașină va funcționa foarte bine dacă primește combustibilul cel mai compatibil cu el. Fix la fel este și corpul tău. Nu uita să-i oferi combustibil de cea mai bună calitate.

5. Schimbă perspectiva

În general, am fost învățați ca modul în care se întâmplă lucrurile în jurul nostru să ne influențeze starea de spirit. Este suficient ca un lucru să nu se potrivească cu ceea ce noi ne dorim în acel moment și deja ne vedem conformați într-o stare permanentă de nemulțumire.

Adevărul este că e necesar să se alinieze mult prea multe planete pentru noi, pentru ca totul în jur să fie perfect.

Alternativa este ca în loc să sperăm la un cadru ideal în jurul nostru, să-l creăm noi.

Chiar și atunci când vremea e mohorâtă sau ceva din jur nu este așa cum ne-am dori, avem o sumedenie de lucruri în jur de care încă ne putem bucura.

Ce-i drept, această abordare vine la pachet cu responsabilitatea propriei noastre fericiri.

Asta înseamnă că fericirea ta ține de tine, așa cum fericirea mea ține de mine.

Frumos în teorie dar mai greu în practică.

Da, știu că asta șușotești pe acolo. Dar așa cum repetiția este mama învățăturii, tot practica e cea care te va ajuta să vezi zilele în care nu e soarele pe cer, la fel de frumoase ca cele în care vremea este așa cum îți place ție.

Dacă nici hăinuțele preferate și colorate nu-ți aduc zâmbetul pe buze în zilele mohorâte, gândește-te la alte lucruri și activități care îți fac plăcere și care îți pot însenina ziua.

Nu te mulțumi cu ”Nu am idee” sau ”Nu am timp pentru asta.” Cere răspunsuri de la mintea ta și le vei primi. Așa funcționează lucrurile.

Mâine vreau să văd Facebook-ul meu plin de culoare și oameni fericiți, în ciuda vremii capricioase. Mâine vreau să văd pe stradă oameni colorați și cu capetele curioase, căutând noi și noi metode de a face viața lor și a altora cât mai fericită și plină de sens.

Dar pentru asta e necesar ca fiecare dintre noi să fim conștienți că fericirea și starea noastră de bine depinde de noi și numai de noi, indiferent de vreme sau condițiile noastre exterioare.

Cu drag,
Ancuța.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top