skip to Main Content
Fundițe Funghi Porcini – Ciuperci îmbrăcate în Sos Divin

Fundițe funghi porcini – ciuperci îmbrăcate în sos divin

Așa cum te-am obișnuit, îmi place ca pentru fiecare rețetă pe care o postez aici, să spun povestea din spatele ei. Fiecare rețetă are o poveste aparte și fiecare rețetă pe care o vei găsi aici este unică în felul ei. 

Îmi place să mă las inspirată de alte rețete pe care le văd și le descopăr online sau în cărțile de bucate pe care le răsfoiesc, dar sunt inspirată deseori și de culori, gusturi, arome sau stări de moment. Recunosc că în ultima perioadă am început să fiu destul de pretențioasă cu cărțile pe care aleg să le răsfoiesc și rareori mă opresc fascinată de idei nemaiîntâlnite.

Așa am ajuns să petrec 2 ore într-o librărie, cu un teanc de carți selectate la prima vedere și răsfoind pagină după pagină și rețetă după rețetă căutând inspirație și gust bun de pe la alți Chefi inscusiți de prin toată lumea. 

Privirea mi s-a oprit oprit brusc la o pagină dintr-o carte inspirată de „Studiul China”, pe o rețetă de paste cu ciuperci care aveau un sos minunat. Nu am stat foarte mult pe gânduri și am reținut imediat ideea rețetei. 

Am profitat de prima ocazie ca să o pun în practică, am adaptat-o după propriul gust și uite ce a ieșit.

Fundițe funghi porcini
Serves 2
Print
Total Time
1 hr 15 min
Total Time
1 hr 15 min
Ingredients
 1. o ceapă mică tocată
 2. o ceapă mică întreagă
 3. un morcov mic
 4. o țelină mică
 5. un păstârnac mic
 6. 200 de gr ciuperci championion feliate
 7. 200 de gr ciuperci de alt tip
 8. 200 de gr tofu natur
 9. o linguriță busuioc uscat
 10. piper
 11. sare roz sau de mare
 12. 250 de grame paste integrale italiene (spaghetti sau alte paste preferate)
 13. busuioc verde
 14. 2 linguri făină integrală
 15. 2 linguri condiment natural de legume deschidratate
 16. 2 linguri sos de soia
Instructions
 1. Într-o oală se pune un litru de apă împreună ci ceapa întreagă, morcovul, țelina și păstârnacul și se lasă să fiabă pentru 25-30 de minute.
 2. După ce au fiert legumele se adaugă jumătate de linguriță de sare și condimentul de legume apoi legumele se separă de zeamă.
 3. Într-o tigaie mare pune ceapa tocală și 3 linguri din zeama rezultată de la legume (supă) și lăsați-o acolo pentru aproximativ 5 minute până se înmoaie.
 4. Adăugă ciupercile champinion, busuiocul și piper și se mai lasă pe foc pentru 5 minute. Se adaugă câte o lingură de supă de legume din când în când, pentru a preveni lipirea.
 5. Adaugă și restul ciupercilor și mai gătește aproximativ 8 minute.
 6. Adaugă apoi o cană și jumătate de supă de legume și acoperă cu un capac amestecând ocazional, pentru 15-20 de minute.
 7. În paralel se fierb pastele al dente conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
 8. Adaugă peste preparat tofu tăiat cuburi și mai lasă pe foc pentru 3-5 minute.
 9. Amestecă într-o cană făina și 2-3 linguri de zeamă până se incorporează bine, apoi adaugă rezultatul în preparat și amestecă până s-a incorporat și s-a format ca un sos.
 10. Adaugă sosul de soia și verifică dacă mai are nevoie de sare. La final, după ce ai stins focul adaugă deasupra și busuiocul verde tocat mărunt.
 11. Pe o farfurie se pun pastele, ciupercile cu sosul rezultat și se ornează cu busuioc.
iChooseVegi http://ichoosevegi.ro/
Sunt anumite mâncăruri de care nu aș putea să mă satur niciodată pentru că sunt absolut geniale și sunt extrem de entuziasmată că pot împărtăși această rețetă cu tine.  

Cu drag,
Ancuța.  

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top