skip to Main Content
Hamburger Sau Ce? – Preparatele Preferate Pot Fi și Sănătoase

Hamburger sau ce? – Preparatele preferate pot fi și sănătoase

În drumul meu spre echilibru și un stil de viață sănătos, care să mă susțină în activitățile mele zilnice, am realizat că am lăsat în urmă multe obiceiuri și pofte cu care mă identificam cândva.

Am ajuns să prefer alimentele cât mai simple, din cât mai puține ingrediente, cu un gust cât mai natural, în detrimentul celor foarte procesate, cu un gust ce-ți excită papilele gustative, dar care te poftesc să-ți dorești mai mult și mai mult.  

Totuși, mi-am dat seama că pentru cineva care vine din acest context, drumul către un stil de viață mai sănătos are nevoie să fie presărat cu preparate gustoase, familiare, dar într-o variantă mai sănătoasă. 

Așa au luat viață chifteluțele pentru hamburger, iar gândul meu este să mai reinventez și alte rețete din meniul pofticioșilor.  

Mai am multe idei pentru reinventarea lor pe care abia aștept să le pun în practică, dar până atunci e musai să încerci această variantă. 

Chiftele pentru hamburger
Yields 12
Print
Prep Time
40 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
40 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr 20 min
Ingredients
  1. o cană năut fiert
  2. o cană de fasole fiartă (la alegere)
  3. o cană de linte verde fiartă
  4. 2 morcovi dați prin răzătoarea mică și scurși de zeamă
  5. o sfeclă mare dată prin răzătoarea mică și scursă de zeamă
  6. jumătate de linguriță de sare roz
  7. o ceapă roșie medie
  8. 1 cățel de usturoi
  9. o lingură ulei de măsline
  10. o linguriță amestec de condimente: cimbru, piper negru, ienibahar, coriandru, chimion, anason stelat
  11. 3 linguri semințe de in râșnite
  12. 2 linguri făină de orez
  13. 5 linguri de apă
Instructions
  1. Ceapa și usturoiul se toacă mare.
  2. Se pun în tigaie împreună cu uleiul de măsline 3 minute, până se înmoaie.
  3. Într-un vas se amestecă făina din semințe de in, făina de orez și apa. Se formează o compoziție ca un aluat moale.
  4. În bolul larg cu lama S al robotului de bucătărie se pun: morcovul și sfecla, năutul, fasolea, lintea, aluatul moale, sarea, condimentele, ceapa și usturoiul tarse la tigaie și se mixează pentru un minut.
  5. Se mai amestecă din când în când.
  6. Compoziția formată nu trebuie să fie uniformă. Câteva boabe mai mari de linte, de năut sau de fasole dau un plus de autenticitate acestui preparat.
  7. Pe o tavă de cuptor se porționează grămezi de forma chiftelelor pentru hamburger.
  8. Se baga la cuptor la foc mediu pe rândul din mijloc.
  9. Se lasă la cuptor 40 de minute, apoi se scot și se lasă la răcit în tavă.
  10. Se servește după preferințe, într-un hamburger, cu murături, sos de roșii sau sos de usturoi facut din caju măcinat fin, frecat cu ulei de măsline, sare roz și usturoi pisat.
Notes
  1. Încearcă acest preparat adăugând în compoziție 5-6 roșii uscate și puse în ulei de măsline.
iChooseVegi http://ichoosevegi.ro/

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V_icon_small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top