skip to Main Content
Hummus Roz – Gust Divin Într-o Combinație Neobișnuită

Hummus Roz – Gust Divin Într-o Combinație Neobișnuită

Ți s-a întâmplat și ție cu siguranță să nu fii fan anumite alimente. Pe unele chiar să nu le suporți.

Sunt foarte puțini oameni care tolerează orice în orice combinație.

Una din cele mai mari provocări ale mele a fost brânza Tofu. În momentul în care am decis că: „Gata, vreau să elimin brânza din alimentația mea”, provocarea mare a fost să-i găsesc înlocuitor. Crezi că a fost ușor? Nici pe departe. 🙂

Mintea mea căuta plăcerea unui gust asemănător cu al brânzei și nimic nu o satisfăcea. Mi-am creat foarte multe așteptări de la aceast Tofu. Normal, atunci când l-am gustat mi-a zis: „Ce-i porcăria asta?!”. Are un gust de plastic, ușor gumos și nu aduce nici pe departe cu gustul pe care îl știu eu, de brânzică. Și adevărul este că e altceva.

Greșeala pe care eu am făcut-o a fost să am așteptări de la un produs vegetal să fie la fel ca un produs clasic, de origine animală. Pentru că în adâncul sufletului meu încă eram legată emoțional de acel gust și m-aș fi bucurat să-i găsesc alternativă sănătoasă.

În momentul în care am realizat acest lucru mi-am dat seama că fac o mare greșeală care e posibil să mă frustreze în timp.

Ce am început să fac din acel moment a fost că am renunțat la așteptări și am început să fiu deschisă să primesc gusturi și combinații noi în viața mea. Am renunțat să mai compar mere cu pere și să caut în preparate sănătoase, gusturi nesănătoase.

Am luat-o de la 0 și mi-am propus să încerc și să testez orice am ocazia fără să-mi setez dinainte că o să-mi placă sau nu și fără să fiu influențată de o experiență anterioară.

Acum iubesc brânza Tofu pentru că am învățat combinațiile care mi se potrivesc și pentru că am privit-o dintr-un alt unghi. Așa că sfatul meu este să-i dai o șansă și să fii deschis spre a încerca alimente noi.

Sfecla este un alt aliment controversat. Abundă în antioxidanți și vine la pachet cu o serie superbă de minerale și nutrienți. Dar gustul său ușor pământiu și înnecăcios nu este pe placul multor oameni.

O bună perioadă am avut în minte: „Cum integrez eu sfecla în alimentația zilnică astfel încât să fie plăcută la gust?”.

De aceea ador eu să mă joc în bucătărie și să combin ingredientele astfel încât la final rezultatul să fie: „Wow. Chiar asta ai pus acolo?”. Am testat diverse combinații cu sfeclă care mi-au plăcut: de la sucuri cu sfeclă la sfeclă murată, ciorbe sau diverse salate, iar astăzi vreau să-ți prezint o rețetă pe care o ador. Atât de tare încât nici nu mai e necesar să spăl vasul după ce am terminat de mâncat.

[yumprint-recipe id=’23’] 

Abia aștept să o testezi și să-mi spui cum ți se pare.

Mesajul cu care vreau să rămâi astăzi este să ai curajul să testezi și să încerci noi combinații și rețete. Vei fi surprins să descoperi experiențe și gusturi minunate.

Cu drag,
Ancuța.

Back To Top