skip to Main Content
Înghețată Guilt Free – Gata în 5 Minute

Înghețată guilt free – gata în 5 minute

Primăvară, vară, iarnă sau orice alt anotimp, îngheţata este dulcele cel mai favorit dintre toate. Poate că şi datorită faptului că e pe listă încă din copilărie şi mă leagă multe amintiri frumoase.

Îmi aduc aminte cu drag de îngheţata de la dozator pe care mi-o cumpăram în copilărie de la magazinul din colțul blocului. Avea 3 sau 4 nivele și de fiecare dată mergeam la magazin cu o emoție în suflet și mă rugam să fie vârful cât mai sus. De fiecare dată o terminam cu greu și mă murdăream până la coate. Imposibil să le ascund părinților că am mâncat înghețată pentru că urmele erau vizibile cam toată ziua.

Mai târziu a apărut înghețata pe băț, „din fructe”. Nu știu dacă era ceva mai sănătoasă decât anterioara, eu le-aș pune acum pe picior de egalitate cu sucurile acidulate, dar îmi plăceau foarte mult acele înghețate colorate, ușor acrișoare. Nu mâncam foarte multe dulciuri în copilărie pentru că părinții erau destul de rezervați cu porțiile, dar când mâncam știam să mă bucur de ele. 

Anii au trecut dar înghețata a rămas în topul preferințelor. Știu că la un moment dat a făcut mama înghețată acasă. A durat destul de mult procesul de preparare, iar ingredientele folosite nu erau dintre cele mai sănătoase cu putință. Așa că de fiecare dată cea mai la îndemână a rămas înghețata din magazin. Din păcate, aceasta nu se încadrează nici măcar la desert vegan. Eram gata să spun la revedere desertului copilăriei mele…. când a apărut EA! Înghețata raw vegană, gata în 5 minute, dacă ai grijă să ai toate ingredientele pregătite. Este cel mai ușor desert pe care îl poți prepara și tot odată atât de bun, răcoritor, dulce, acrișor și cremos.

Înghețată raw vegană
Serves 2
Print
Prep Time
5 min
Prep Time
5 min
Ingredients
  1. 4 banane coapte (tăiate felii și puse într-o pungă etanș la congelator pentru 8 ore)
  2. o cană fructe de pădure (proaspete sau congelale)
  3. 6 curmale fără sâmburi (sau 4 lingurițe de miere)
  4. opțional: semințele dintr-o păstaie de vanilie
Instructions
  1. Banane congelate se pun în robotul de bucătărie și se procesează pentru 30 de secunde. Se adaugă ulterior curmalele (sau miere) și semințele de vanilie și se mai procesează pentru 30 de secunde.
  2. Jumătate din cantitatea rezultată se lasă în robotul de bucătărie și se adaugă 3 sferturi din cantitatea de fructe de pădure. Se procesează pentru 20 de secunde.
  3. Într-un vas pentru servit înghețată se pun ambele sortimente și fructe de pădure întregi și se servește imediat.
Notes
  1. Înainte de a te apuca de înghețată, lasă bananele un pic la decongelat pentru 10 minute.
  2. Dacă nu ai un robot de bucătărie foarte puternic (vitamax, thermomix, blendtec), te sfătuiesc să lași bananele încă 15 min la decongelat și să adaugi în robotul de bucătărie 3 linguri de lapte vegetal sau apă.
  3. Poți face această înghețată și cu alte feluri de fructe, nuci, scorțișoară, pudră de roșcove, cacao sau orice altă aromă preferi.
iChooseVegi http://ichoosevegi.ro/

Pot afirma cu mâna pe inimă că acest desert nu este doar un desert ci este o întreagă experiență.

Cu drag,
Ancuța.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top