skip to Main Content
Începe Să Mănânci Mai Sănătos, Chiar Dacă Nu Știi De Unde Să Începi

Începe să Mănânci Mai Sănătos, Chiar Dacă Nu Știi De Unde să Începi

Îți propun un mic exercițiu:

Ești grădinarul unei proprietăți imense și singura ta preocupare este să ai grijă ca roadele acestei proprietăți să fie cele mai bune.

Nu doar arătoase, sau doar gustoase, cele mai bune de pretutindeni.

Știi deja că asta implică multă muncă și dedicare, dar singura cale este să urmezi pașii firești ai proceselor: pregătirea terenului, să plantezi, să uzi, să pui îngrășământ, să oferi toate condițiile necesare și să aștepți rodul muncii tale.
 
Desigur, poți alege să-ți ușurezi munca și să sari câțiva pași, sau să pui îngrășământ chimic, care va grăbi anumite procese.
 
Cu siguranță mai poți găsi și alte trucuri, ca să “fentezi” natura…
 
Dar ce se va întâmpla oare cu rezultatul?
 
Va fi cel pe care ți-l dorești?
 
Cu siguranță vei crea un hibrid, iar rezultatul va fi unul fără gust, sau fără aspect, sau cu o culoare ștearsă.
 
Dacă îți place să te joci cu natura, atunci să nu te mire că nu ai rezultatele pe care ți le dorești. Orice lucru pe lumea asta vine cu un preț.
 
Revenind la noi, am preferat să încep cu această poveste, ca să pot face ușor o analogie, iar acum să te pot întreba pe șleau și cu toată dragostea din lume, pentru că îmi doresc din toată inima să reușești:
Te miră că organismul tău, corpul de care ai grijă în fiecare zi, atât cât îți este dat să te bucuri de el, cedează când îți este lumea mai dragă și nu te susține?
Te miră că organismul este obosit și lipsit de energie, când îi lipsesc lucruri esențiale, ca de exemplu: 
  • vitamine și minerale de cea mai bună calitate, din fructe și legume proaspete
  • apă simplă, neîndulcită și necolorată
  • mișcare
  • relaxare și 
  • aer pur? 
Scopul nu e să ne punem la zid și să aruncăm cu săgeți în noi, criticând ce nu facem bine. 
 
Scopul este să ne vedem mai bine și să înțelegem de unde vin toate reacțiile corpului nostru.
 
După nivelul de înțelegere și conștientizare, urmează partea de acceptare și iubire: Da, accept că sunt la nivelul la care sunt și că am nevoie să schimb ceva în viața mea, dacă vreau rezultate diferite.
 
Poți să alegi să ieși din întuneric și să lași adevărul să te lumineze. Nu este un pas ușor, dar este unul esențial. Pentru că nu poți schimba un lucru pe care nu-l vezi și pe care nu-l recunoști, cu tot ce vine el la pachet.
 
În cazul în care te afli deja în postura în care recunoști situația în care te afli, întrebarea firească este: Care e următorul pas?
 
Există o scară cu cele 4 trepte ale cunoașterii și care sună așa:
  1. Pe prima treaptă este ”nu știu că nu știu”
  2. Pe treapta a doua este ”știu că nu știu” 
  3. Treapta a treia este ”nu știu că știu” 
  4. Iar ultima treaptă este ”știu că știu”
Dacă ești în postura în care știi de situația în care ești, dar nu știi ce ai de făcut, te afli pe treapta 2.
Fiecare proces nou de învățare și dobândire de informații și skill-uri noi, trece prin întreg procesul celor 4 trepte. Dacă știi pe ce treaptă te afli, îți va fi mult mai ușor să înțelegi care este pasul următor spre ceea ce-ți doești.
 
Dacă în acest moment te afli pe treapta 2, știi că următorul pas necesar este treapta 3. Treapta 3 este ”nu știi că știi”.
 
În traducere directă înseamnă că tu nu realizezi de fapt ce știi și că de fapt știi toate lucrurile de care ai nevoie ca să ajungi pe treapta 4.
 
Tu ai deja în tine toate informațiile și skill-urile necesare ca să reușești. Au fost mereu acolo. 🙂
 
Sună SF? 
 
Nu te grăbi să tragi concluzii, înainte să-ți exemplific.
 
Ți s-a întâmplat vreodată să mergi la un curs, sau să citești într-o carte, lucruri pe care le știai deja, dar care cumva au rămas pierdute prin unghiurile ascunse ale minții tale?
 
Ai avut și tu momente de: Ahaaaaa. Da! Știam asta!
 
Permite-mi să te întreb, fără a te simți luat la rost sau pus la zid, doar așa, într-o doară: Dacă le știai, de ce nu le aplici?
 
Aici intervine frumusețea treptei 3, unde înveți să găsești răspunsurile care se află deja în tine.
 
Iar atitudinea potrivită este: Știu că în acest moment nu știu ce am de făcut, dar știu că undeva, în ADN-ul și sufletul meu, se află răspunsurile întrebărilor pe care le caut.
 
Știu că, în acest moment, nu am idee cum să încep să mănânc mai sănătos, chiar dacă mi-aș dori asta, dar știu că undeva există și soluția acestei nebuloase.
 
Știu că, într-o zi, voi afla care este rezolvarea și voi ajunge pe treapta 4, unde voi ști și voi înțelege și ce știu și de ce este corect ce știu.
 
Reușita începe cu un: Știu că știu!
 
Așa începe și schimbarea ta în bine.
 
Îmi aduc aminte și acum cum a început schimbarea mea în bine. Deși au trecut câțiva ani de atunci, vreo 3, nu am să uit niciodată ziua în care mi-am propus să fac schimbarea. Știam că voi găsi răspunsul, dar nu știam cum se va întâmpla acest lucru.
 
Îmi doream atât de mult să-mi schimb alimentația și să-mi înțeleg corpul, încât eram dispusă să fac aproape orice ca să fiu mai bine.
 
Internetul este plin de resurse și aș fi putut să ajung în oricare alt loc, descoperind alte informații. Dar soarta mi-a scos în care fix lucrurile și oamenii cu care am rezonat foarte bine ulterior.
 
Nimic nu este întâmplător.
 
Oamenii pe care i-am întâlnit mai târziu, și lucrurile pe care le-am descoperit în mine ulterior, au fost tot ce aveam nevoie.
 
Ți-am împărtășit povestea mea ca să te încurajez să ai mai multă încredere în tine, în instinctul tău și în alegerile tale.
 
Este suficient să îți propui să fii deschis și să primești răspunsul, apoi să acționezi și să lași ca lucrurile să se întâmple.
 
Iar atunci când chiar ești pierdut și nu știi ce să faci, alege-ți un mentor și vorbește cu el, cere-i îndrumare și lasă-te ghidat de direcțiile pe care le vei primi.
 
Schimbarea ta în bine poate începe acum, printr-un singur pas.
 
Ești pregătit să-l faci?

Noul Plan Alimentar O Masă Raw pe Zi este aici!

Achiziționează o colecție de 21 de rețete SIMPLE și UȘOARE pe care le poți prepara fără echipamente scumpe sau ingrediente speciale: http://ichoosevegi.ro/o-masa-raw-pe-zi

Să-ți schimbi obieciurile alimentare nu e cel mai ușor lucru de făcut. 
 
Nu-ți dorești să renunți la felurile preferate de mâncare și teama numărul 1 este că va trebui să mănânci numai salate și preparate fără gust…
 
Ca o gurmandă convinsă ce sunt, m-am încăpățânat să nu mă mulțumesc doar cu eternele salate și am vrut să continui să mă bucur de gustul bun al preparatelor preferate, dar într-o variantă mai sănătoasă.
 
O masă în oraș te costă între 20 și 30 de RON minim. Poți alege să te bucuri de asta, sau:
 
Poți să te simți mai ușor și să fii acea fată sau acel băiat de la birou, care nu este niciodată lovită de oboseala de după un prânz consistent și care are energie din plin pe parcursul zilei.
 
Câștigă timp, pentru că nu trebuie să mai stai să cauți prin zeci de rețete și să le testezi. 
 
Am făcut noi asta deja pentru tine ?
 
Dacă îți dorești să adaugi diversitate în alimentația ta, fie că acum ești omnivor, ovo-lacto vegetarian, vegan sau raw vegan…
 
Începe să mănânci mai sănătos, cu o masă raw pe zi: http://ichoosevegi.ro/o-masa-raw-pe-zi
 
Cu drag,
Ancuța.
Back To Top