skip to Main Content
Mâncărică De Ciuperci Cu Piuré – Încă O Porție, Vă Rog!

Mâncărică de ciuperci cu piuré – Încă o porție, vă rog!

Recunosc cu mâna pe suflet că nu am mâncat niciodată un piuré mai cremos, mai delicat, mai moale și mai parfumat decât acesta despre care o să tot vorbesc azi.

Marea provocare la un piuré vegan și nu numai, este acea cremozitate și pufoșenie caracteristică și care să persiste chiar și după ce preparatul s-a răcit. Acea pufoșenie este dată în piure-ul clasic de unt și lapte.

Ai avut și tu cu siguranță experiențe nefericite cu piuré-ul care s-a întărit după ce s-a răcit și s-a transformat într-o chestie fără niciun gust.

Accept provcarea, mi-am zis eu în gând, în timp ce căutam cum pot înlocui grăsimea animală cu una sănătoasă, 100% vegetală. Așa mi s-a aprins beculețul și am realizat că știu exact care este cel mai potrivit tip de grăsime pentru acest preparat – cocosul. Este perfect pentru ce avem nevoie: avem nevoie de cremozitate, textură fină și gust delicat.

Doar că nu cocosul sub orice formă, ci sub formă de lapte de cocos (te invit să descoperi cum se face acasă aici) sau dacă îți este mai comod, untul de cocos. Merge foarte bine și combinarea celor 2 tipuri de grăsime.

Iar dacă tot suntem la acest capitol, hai să laud un pic nuca de cocos. Cocosul este printe cele mai mai sănătoase surse de grăsimi de care ne putem bucura, iar natura ne-a lăsat prin acest aliment o valoare comparabilă cu cea a zăcământului de aur. Te invit să citești un articol foarte fain scris pe acest subiect. Nu este scris de mine, dar informația este foarte atent aleasă și bine explicată încât recomand cu drag articolul de aici.

În ceea ce privește uleiul de cocos, obișnuiesc să glumesc foarte des pe acest subiect și să-l numesc „tinctura de propolis 2”. Eu folosesc tinctură de propolis ca leac universal pentru orice problemă medicală pe care o întâmpin. Este ca un antibiotic natural pe care îl folosesc atât pentru dureri de găt sau pe post de analgezic, cât și pentru alte dureri și mici problemuțe de sănătate.

Nuca de cocos este universal folosită de mine atât în mâncare și prăjituri cât și pe partea de îngrijire personală și frumusețe. O folosesc începând cu pielea (este foarte bună pentru hidratare), pentru păr, igiena orală, demachire, loțiune de plajă dar și după și cam aproape la orice. Nu există zi în care să nu îl folosesc.

Pentru că probabil te-am făcut deja foarte curios în privința rețetei de piuré, o să-ți prezint imediat preparatul, dar nu înainte să spun câte ceva și despre mâncărica de ciuperci care este absolut genială. Pe cât de simplă pare, pe atât de gustoasă este și sunt absolut sigură că orice carnivor ar aprecia acest preparat până la ultima înghițitură. Despre combinația dintre cele 2 am un singur cuvânt: potrivire 100%.  

[yumprint-recipe id=’21’]Atât rece cât și cald, acest preparat este la fel de delicios. Te invit să încerci rețeta cât de repede și să-mi scrii cum ți se pare.

Cu drag,
Ancuța.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top