skip to Main Content
Mâncărică De Fasole Păstăi – Amintiri Din Copilărie

Mâncărică de fasole păstăi – Amintiri din copilărie

Majoritatea amintirilor mele despre mâncare sunt din copilărie. Atunci am decoperit gustul cireșelor proaspete și al pâinii proaspăt scoase din cuptor, al murăturilor la care bunica folosea ingrediente doar din curtea proprie, al morcovilor proaspăt scoși din pământ și al zmeurii care nu apuca niciodată să fie spălată. 

Tot atunci am prins drag și de gustul cepei și al usturoiului, ingrediente de bază din bucătăria mea actuală. 

În sezonul abundenței în grădină, la țară ai întotdeauna pe ce să pui mâna și să încropești ceva: o salată, o ciorbă și un felul 2. Pe atunci încă mai puteam și felul 2.  

Anii au trecut dar amintirile mele sunt încă vii și ceva îmi spune că nu sunt singura legată de copilărie prin gusturile sale inconfundabile. 

Încă nu am grădina mea personală, dar visez cu ochii deschiși la ziua aia. Cufărul cu amintiri se deschide de fiecare dată când ajung în piață. Fiecare legumă și fiecare fruct pe care le văd îmi trezesc zeci de amintiri și gusturi.

Să nu te mire că majoritatea rețetelor mele sunt inspirate din copilările. 

Fără alte prezentări, îți prezint una din rețetele preferate ale copilăriei mele. La această rețetă se pot folosi atât fasole păstăi crude cât și congelate.

[yumprint-recipe id=’43’] 

Cu drag,
Ancuța. 

 

 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top