IMG 47942

Mâncărică de fasole păstăi – Amintiri din copilărie

Majoritatea amintirilor mele despre mâncare sunt din copilărie. Atunci am decoperit gustul cireșelor proaspete și al pâinii proaspăt scoase din cuptor, al murăturilor la care bunica folosea ingrediente doar din curtea proprie, al morcovilor proaspăt scoși din pământ și al zmeurii care nu apuca niciodată să fie spălată. 

Tot atunci am prins drag și de gustul cepei și al usturoiului, ingrediente de bază din bucătăria mea actuală. 

În sezonul abundenței în grădină, la țară ai întotdeauna pe ce să pui mâna și să încropești ceva: o salată, o ciorbă și un felul 2. Pe atunci încă mai puteam și felul 2.  

Anii au trecut dar amintirile mele sunt încă vii și ceva îmi spune că nu sunt singura legată de copilărie prin gusturile sale inconfundabile. 

Încă nu am grădina mea personală, dar visez cu ochii deschiși la ziua aia. Cufărul cu amintiri se deschide de fiecare dată când ajung în piață. Fiecare legumă și fiecare fruct pe care le văd îmi trezesc zeci de amintiri și gusturi.

Să nu te mire că majoritatea rețetelor mele sunt inspirate din copilările. 

Fără alte prezentări, îți prezint una din rețetele preferate ale copilăriei mele. La această rețetă se pot folosi atât fasole păstăi crude cât și congelate.

Mâncărică de fasole păstăi
Total Time
50 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 1 kg fasole păstăi tinere
  2. o ceapă de apă tocată mărunt
  3. 3 căței de usturoi tocați mărunt
  4. jumătate de linguriță fulgi de chili
  5. 2 linguri pastă de roșii
  6. 2 linguri ulei de măsline
  7. o lingură sos de soia
  8. o roșie
  9. căteva fire de pătrunjel
  10. o cană de apă
  11. mălai
  12. jumătate de linguriță sare roz
  13. 2 linguri semințe de susan nedecorticat
Instructions
  1. Într-o tigaie se pun ceapa și usturoiul împreună cu 2 linguri de ulei de măsline și se lasă pe foc timp de 2 minute, până se înmoaie.
  2. Se adaugă apoi păstăile curățate și o cană de apă. Se pune capacul și se lasă la înnăbușit pentru 25 de minute timp în care se mai amestecă din când în când.
  3. Se adaugă pasta de roșii, fulgii de chili, sosul de soia, un strop de sare roz, se amestecă și se mai lasă pe foc pentru 15 minute timp în care se mai amestecă de câteva ori.
iChooseVegi http://ichoosevegi.ro/

Cu drag,
Ancuța. 

 

 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V_icon_small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit