skip to Main Content
Mobilizează-te Să Mănânci Sănătos Chiar Din Acest Moment

Mobilizează-te să Mănânci Sănătos Chiar din Acest Moment

Mâine este întotdeauna o zi mai potrivită decât azi ca să mănânci mai sănătos. Amâni și îți dai seama că amâni acel moment dar nu știi de unde să-ți iei motivația necesară ca să faci tranziția către o alimentație mai sănătoasă. Alegi plăcerea de moment în detrimentul satisfacției pe termen lung.

Nu este atât de greu să mănânci mai sănătos. Poți să începi chiar din acest moment, cu ce resurse ai la dispoziție.

Derulez timpul înapoi spre acum 3 ani de zile și îmi amintesc cât de haotic și neorganizat mâncam. Culmea e că nu doar alimentația îmi era haotică ci și viață.

Nu puneam deloc preț pe ceea ce mâncam și pe nevoile corpului meu. O făceam ca să-mi umplu stomacul și atât. Uneori, în aparență, îmi umpleam și sufletul golit. Era golit de faptul că nu făceam și nu eram ceea ce sufletul meu și-ar fi dorit să fiu.

Jucam după regulile societății și mă lăsam condusă de valul de voci care îmi spuneau: „Trebuie să faci asta!” sau „Trebuie să urmezi o facultate”, „Trebuie să te angajezi și să ai un job stabil”, „Toată lumea mănâncă așa”, „Lucrurile trebuie să fie într-un anumit fel” etc.

Jucam rolul mediului din care făceam parte. Nimeni nu îndrăznea să privească dincolo de gard pentru că imediat era tras înapoi de ceilalți.

Mediul În Care Stai Îți Definește Valorile și Limitele

Într-o zi am avut curajul să-mi părăsesc zona în care îmi era confortabil și să mă uit peste gard.

Așa am descoperit o mulțime de oameni prosperi și fericiți dar care aveau ceva interesant în comun: erau oameni organizați care jucau după propriile reguli. Ei stabileau ce trebuie să facă pentru a fi fericiți, pentru a se simți mai bine în pielea lor, pentru a avea mai multă energie, pentru a avea relații fericite și o viață mai prosperă.

M-am uitat înapoi, la mediul din care proveneam și mi-am dat seama că societatea în care trăim te limitează și-ți crează multe bariere. Bariere de gândire, bariere de viziune, de scop în viață și valori.

Pentru o parte dintre noi, modul în care arată această societate este ideal. Sunt acei oameni care se regăsesc și se simt bine conduși de acest tip de valori și idealuri. Dar ce se întâmplă cu cei care rezonează? Pot fi ei oare cu adevărat fericiți și împliniți făcând ceva cu care nu rezonează?

În momentul în care mi-am luat viața în propriile mâini și am început să o construiesc bucățică cu bucățică, am început să fiu mult mai atentă la ceea ce aleg să mănânc.

Unul din lucrurile pe care mi le-am dorit a fost să mă simt și să arăt mai bine în pielea mea.

Odată ce ai grijă de corpul tău, stima de sine și încrederea cresc exponențial.

Nu e vorba doar de faptul că începi să te simți mai energic, mai sănătos, mai plin de viață, mai slab, mai în formă. Acestea sunt bonusurile ulterioare. E vorba de faptul că pui tu mai mult preț pe tine și te pui tu pe tine pe primul loc.

Motorul care te va ajuta să treci la acțiune chiar din acest moment este motivația foarte puternică pe care o ai în spate.

Atunci când îți dorești ceva cu adevărat, atunci când ai o motivație puternică în spate, atunci când știi că aceasta este calea spre rezultatul pe care ți-l dorești, deja ai parcurs jumătate de drum pentru că mintea ta deja este setată să caute soluții.

Tu știi foarte bine cum poți adopta o alimentație sănătoasă chiar din acest moment. Știi și tu că ai putea adăuga mai multe fructe, mai multe legume, că ai putea alege mâncarea gătită acasă în detrimentul mâncării fast food, că ai putea mânca mai puține porcării. O știi deja.

Dacă ți-ai dori să mănânci mai sănătos dar încă nu o faci este pentru că nu ai o motivație puternică în spate, un motor care să treacă peste toate scuzele pe care ți le spui în fiecare zi.

Care este acel ceva care să te motiveze suficient de mult încât începând din acest moment să faci alegeri mai sănătoase și mai conștiente? 

Acordă-ți câteva minute și gândește-te serios la răspunsul acestei întrebări care la un anumit nivel îți poate schimba viața. 

Cu drag,
Ancuța

Back To Top