skip to Main Content
Negresă Raw-vegan – Cremoasă, Delicată și Fină

Negresă raw-vegan – cremoasă, delicată și fină

Dacă ar fi să deschidem subiectul poftelor nevinovate, cap de listă se află de departe dulciurile. 

Explicația tehnică este că dulciurile favorizează secreția de endorfine, care au ca rol îndepărtarea durerii și producția dopaminei, hormon care ajută la menținerea concentrării. Același hormon este secretat și în timpul exercițiilor fizice, un alt motiv pentru care recomand practicarea a cel puțin un tip de exerciții fizice, de cel puțin 3 ori pe săptămână. 

Suficient cu tehnicalitățile, explicație logică sau nu, noi tot suntem atrași de dulce și doar o viață avem. 

Cum împaci și capra și varza? 

Ce e clar e că nu există dulce nevinovat. M-am convins de mult de asta. Orice aliment care îți încântă exagerat de mult papilele gustative, orice aliment care se topește în gură și parcă este prea bun ca să fie adevărat, într-o cantitate mare, este nociv.  

În schimb, ce putem face este să alegem din variantele pe care le avem la dispoziție, pe aceea care este mai puțin dăunătoare. Dacă poți evita zahărul și dulciurile puternic procesate, este minunat. 

Ce mai rămâne? 

Rămân dulciurile făcute în casă, rămân prăjiturile vegane sau raw vegan (fără coacere) care sunt extrem de gustoase. Măsura e cel mai puternic aliat al tău și nu uita că în natură nu există combinații complicate. În natură simplitatea primează și spre ea tindem să ne simțim cel mai bine. 

Acum, vreau să-ți prezint rețeta mea minunată de negresă raw-vegan. Este rezultatul mai multor încercări și varianta. Aceasta este de departe cea mai delicioasă. Este extrem de sățioasă așa că merită să o împarți cu toți cei dragi ție. 

Negresă raw-vegan
Serves 10
Print
Ingredients
 1. 2 căni nuci românești hidratate peste noapte
 2. 2 căni migdale hidratate
 3. o cană curmale fără sâmburi
 4. o cană prune uscate fără sâmburi
 5. 6 linguri de cacao raw
 6. 2 linguri pudră de roșcove
 7. un sfert de linguriță de sare
 8. 3 linguri de miere de rapiță (sau orice altă miere ai la dispoziție)
 9. 2 linguri ulei de cocos lichid
 10. 4 linguri de apă
Instructions
 1. Pune nucile foarte bine scurse de apă în vasul robotului tău și mixează-le la viteză maximă pentru 10 secunde. Oprește. Curăță pereții vasului și mai procesează pentru 10 secunde la aceeași viteză. Scoate-le într-un vas separat.
 2. Adaugă acum în vasul robotului curmalele și prunele și mixează-le folosind același procedeu ca și în cazul nucilor. Dacă este necesar adaugă câteva linguri de apă pentru a ajuta procesul.
 3. Adaugă acum nucile măcinate peste pasta de curmale și prune, 3 linguri de cacao, pudra de roșcove și praful de sare și mixează-le pentru 15 secunde la viteză intermediară.
 4. Pune compoziția rezultată într-o tavă și păstreaz-o la frigider până este gata și glazura.
 5. Pentru glazură amestecă mierea de rapiță și apa, apoi adaugă uleiul de cocos. După ce s-au amestecat foarte bine, adaugă 2 linguri de cacao și amestecă energic până se formează glazura de ciocolată.
 6. Adaugă această glazură peste blatul format mai sus.
Notes
 1. Sugestie de servire: Ornează cu funze de mentă și căpșuni proaspete sau alte fructe preferate.
iChooseVegi http://ichoosevegi.ro/

Cu drag,
Ancuța.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top