1

Pasta de masline

Grad de dificultate: Usor

Timp necesar prepararii: 10 minute

Accesorii necesare: Procesor de alimente (bolul larg al robotului de bucatarie, folosit cu lama S)

In cele ce urmeaza o sa-ti prezint o reteta foarte simpla si foarte buna. Asta daca esti, la fel ca si mine, fan masline. Cuvintele in plus sunt de prisos, pentru ca asa cum te-am obisnuit, incerc sa abordez combinatii cat mai simple si care sa ofere o experienta unica in privinta gustului.1

Gustul acestei paste este usor exotic, insa te las pe tine sa tragi concluziile si sa-mi spui cum ti se pare.

Ingrediente necesare:

  • 300 de gr masline Kalamata fara samburi
  • 50 de ml ulei de masline
  • un catel de usturoi
  • o ceapa mica
  • zeama de la o lamaie
  • o lingurita de busuioc uscat ( daca ai proaspat este si mai bine)

Mod de preparare:

  1. Daca maslinele sunt usor prea sarate, le punem pentru o ora in apa la desarat.
  2. In procesorul de alimente punem ceapa si o facem pasta, ulterior adaugam maslinele si catelul de usturoi si procesam pentru 45 de secunde.
  3. Ulterior adaugam zeama de la lamaie si uleiul de masline. Mai mixam pentru 20 de secunde.
  4. La final adaugam busuiocul si mai procesam pentru 10 secunde. Pasta poate fi maruntita mai mult sau lasata mai mare, in functie de preferinte. Eu am preferat sa mai simt un pic consistenta bucatilor de masline.

2

Pasta astfel obtinuta se mananca fie pe bucati de ardei, castravete sau alte legume, in poze eu am pus-o pe bucatelele de crochete a caror reteta am postat-o zilele trecute si o gasesti aici.

Te imbratisez.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V_icon_small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *