skip to Main Content
Paste Vegane Fără Gluten „Patru Brânze”

Paste vegane Fără Gluten „Patru Brânze”

După aproape 2 ani de zile de când mi-am propus să ajung în Cluj, s-a întâmplat în sfârșit anul acesta. Mi-am zis că nu se poate să mai amân această dorință veche și am profitat de câteva zile libere așa că am fugit la Cluj. Ca orice călătorie, nu se poate fără peripeții, mai ales când alegi să mergi cu trenul. Și am avut ocazia să merg mult. Aproape de 12 ore, atât la plecare cât și la întoarcere, cu o întârziere de o oră și jumătate. Una peste alta mă bucur că am ajuns teafără și nevătămată.

Clujul este un oraș superb, care mi-a adus aminte întâi de Brașov, iar apoi de Roma. Nu are clădiri așa impunătoare ca la fiecare colț de stradă din Roma, dar atât traficul, atmosfera cât și arhitectura clădirilor mici mi-au adus aminte de străzile Romei.

La capitolul mâncare m-am descurcat decent. Pentru că am locuit la câțiva prieteni, mi-am permis să îmi pregătesc rapid câte ceva, am mâncat multe fructe și am fost surprinsă cu 2 preparate gustoase făcute de un prieten drag: o tocană picantă cu legume, năut și fasole, o plăcintă cu dovleac, mere, stafide și curmale.

De Ziuna Națională a României, ne-am cinstit într-un restaurant cu specific vegan, raw vegan și vegetarian. Foarte fain restaurantul. Fain și meniul. Restaurantul se numește Samsara și vi-l recomand cu drag dacă ajungeți prin Cluj. Ne-a luat cam jumătate de oră să ne decidem ce comandăm. Eu am comandat o nebunie cu specific chinezesc: curry cu legume sotate și 2 tipuri de orez: neguru și basmati. A fost bun, trebuie să recunosc că și consistent. N-am putut mânca tot. Iar de băut mi-am luat limonadă cu cătină. A fost genială.

Prietenii mei au ales supă cremă de linte și paste. Ei bine, frumoasă alegere pot spune. Mi-au atras atenția în mod deosebit pastele cu smântână de caju și tofu. Le-am gustat, le-am admirat, am notat ingredientele și mi-am propus să le fac și eu acasă.

Sunt foarte simplu de făcut și au un gust minunat. Sincer, abia aștept să am niște invitati pretențioși la mine în vizită și să le fac acest tip de paste. O să-i surprind cu siguranță.
Dar până atunci, pentru că voi sunteți deja prietenii mei speciali, voi împărtăși rețeta cu voi.
Așadar, notează ingredientele și fugi la bucătărit.

[yumprint-recipe id=’10’]Rețeta originală nu este cu paste fără gluten, nu conține iaurt și nici fulgi de drogdie. Dar aceste îmbunătățiri sunt pe placul meu. Încearcă și vezi ce variantă ți se potrivește cel mai bine.

Cu drag,
Ancuța.

 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top