IMG 5182x

Paté din semințe și dovlecel

Timp necesar preparării: 15 min
Grad de dificultate: Ușor
Ustensile necesare: Robot de bucătărie

După ceva timp, revin cu postările pe site! 😀

Mare bucurie, dar nu se poate altfel căci sunt încântată nevoie mare de rețeta pe care urmează să o împărtășesc cu tine.

Este o rețetă la care am ajuns după diverse încercări și pot spune că a meritat efortul căci rezultatul e pe măsură.

Am făcut această rețetă de paté la evenimentul de săptămâna trecută. Apropo, dacă nu ai văzut încă pozele te invit să arunci o privire aici.

Sincer, eu nu am apucat să-l gust căci în 2 minute vasul arăta așa! :))
IMG_8500

Şi dacă tot a făcut furori la eveniment, dacă nu ai ajuns, vreau să împărtăşesc reţeta şi cu tine.

Ingrediente pentru 3-4 persoane:
  • 200 de gr semințe de floarea soarelui
  • 100 de gr dovlecel
  • 50 de gr măsline naturale Kalamata
  • 30 de gr roșii deshidratate în ulei de măsline
  • 15 gr busuioc verde
  • 3 linguri fulgi de drojdie inactivă
  • o jumătate de linguriță de turmericEste foarte important ca ingredientele pe care le folosești să fie de calitate şi organice.
    Noi am apelat la prietenii noștrii de la Biocorner și Stefani Boutique

    IMG_5126x

Mod de preparare:
  • Semințele de floarea soarelui se pun la hidratat cu o seară înainte.
  • În momentul preparării, se scurg foarte bine de apă și se procesează în vasul larg al robotului de bucătărie. Întâi la o viteză mare pentru 10 secunde, apoi la o viteză medie încă 20-30 de secunde. Scopul este acela a scoate uleiul din sămânță.
  • Se adaugă în vas: dovlecelul tăiat rondele, măslinele, roșiile deshidratate și busuiocul verde și se mai procesează pentru încă 30 de secunde. Dacă este necesar, se face o pauză pentru a aduna compoziția lipită de pereții vasului.
  • La final se adaugă fulgii de drojdie și turmericul și se mai amestecă pentru câteva secunde.

Sugestie de servire: Se poate servi pe crochete din semințe și/sau bastonașe de legume.

Îţi ofer mai jos 2 alternative:

IMG_5182xIMG_5211x

15 minute, un paté demn de un chef și oameni fericiți. Ce poate fi mai frumos? 🙂

Încearc-o și aștept părerea ta în secțiunea de comentarii de mai jos!

Zi cu spor! <3

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V_icon_small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

This Post Has 5 Comments

    1. Marca robotului de bucatarie pe care il folosesc conteaza mai putin. Am folosit de la un robot simplu, de cateva sute de lei (Philips), pana la roboti profesionisti, foarte scumpi, cum e Thermomix. Ce pot spune e ca poti ajunge la acelasi rezultat, sau la rezultate asemanatoare cu ambele tipuri. Cu cel mai ieftin te vei lupta un pic pentru ca dureaza mai mult intreg procesul, insa facem ce putem cu ce avem fiecare. Multa bafta! 🙂

    1. Foarte buna intrebare, Lucia.
      In primul rand pentru textura: rosiile proaspete lasa zeama si pate-ul risca sa devina prea lichid… cu siguranta va lasa apa, iar pe noi ne intereseaza sa avem un pate compact, tartinabil. In al doilea rand pentru gust: rosiile deshidratate sunt mai concentrate, mai dulci, datorita lipsei apei din ele. Daca nu ai rosii deshidratate poti folosi si rosie normala, una sau jumatate, in functie de cat de mare e, iar riscurile le-am expus mai sus. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *