skip to Main Content
Placintă Cu Mere – Savoarea Copilăriei într-o Variantă Raw

Placintă cu mere – Savoarea copilăriei într-o variantă raw

Grad de dificultate: Usor
Timp necesar prepararii: 30 de minute + 30 de minute pentru hidratarea curmalelor
Aparatura necesara: Procesor de alimente adica vasul larg al robotului de bucatarie cu lama S.

Am promis ca vin cu reteta de tarta raw de mere, asa ca a venit clipa cea mare. Nu am cuvinte pentru minunatia aceasta ce se face doar din cateva ingrediente simple si de care ne putem bucura acum mai mult ca oricand pentru ca piata este plina de mere. Noteaza repede ingredientele si fa-o cu prima ocazie. Iti garantez ca dupa va ajunge in topul meniului tau! 🙂

DSCF6003

Uite ce o sa iti incante privirea la final

 

Ingrediente necesare:

  • 8 mere mari romanesti si sanatoase de la piata
  • 150 de gr de curmale deshidratate si fara samburi puse in prealabil la hidratat in apa pentru o ora.
  • 100 de gr fulgi de cocos
  • o lingura de scortisoara
  • 3 linguri de miere naturala sau inca 100 de gr de curmale hidratate
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

  1. Blatul: In bolul larg al robotului de bucatarie punem curmalele si le procesam pentru 30 de secunde, adaugam ulterior nuca de cocos, mai procesam pentru 15 secunde. Daca amestecul este prea moale, mai adaugam nuca de cocos. Daca este prea tare mai punem 2-3 linguri de apa sau cateva curmale. Consistenta trebuie sa fie una lipicioasa dar solida. Asezam blatul intr-o tava de prajitura sau pe o farfurie plata si o dam la frigider pana este gata si crema.
  2. Crema: Curatam 4 mere si le punem in robotul de bucatarie impreuna cu mierea sau celelalte curmale. Le procesam pentru 30 de secunde. Adaugam scortisoara si crema este gata! 🙂
  3. Asamblare: Celelalte 4 mere le taiem fasii subtiri de 3-4 mm si le stropim cu zeama de lamaie pentru a le impiedica oxidarea. Pe blatul deja format vom adauga un strat de crema, un strat de mere si tot asa pana terminam merele si crema. Placinta poate fi mancata ca atare sau tinuta la frigider pana inainte de consum. La cat de buna e nu ar trebui sa-ti faci griji ca are timp sa se oxideze.

DSCF5995

 

Asta e, eu fug sa mai tai o felie si sa ma bucur de minunatia asta! Sper ca tu fugi sa o prepari! <3

Zi minunata iti doresc!

 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V_icon_small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top