skip to Main Content
Prajitura Exotica In Straturi

Prajitura exotica in straturi

Prajiturile raw vegane vor ramane in topul preferintelor mele. Cel mai mult imi place ca pot oricand sa ma joc si sa experimentez noi retete si combinatii de gusturi. De data aceasta am ales o combinatie nebuna de gusturi: fructe de ciocolata, padure si un fruct exotic de sezon, surpriza.

Destul cu vorba, pentru ca deja imi ploua in gura.

31

Prăjitură exotică în straturi
Serves 4
Print
Ingredients
  1. 200 de gr. de caju crud
  2. 100 de gr. alune de padure si migdale
  3. 100 de gr. curmale fara samburi
  4. un avocado
  5. 75 de gr. mure
  6. 75 de gr. zmeura
  7. un kaki
  8. 3 lingurite pudra de roscove
  9. 2 linguri sirop de artar sau alt indulcitor (miere, sau chiar curmale)
Instructions
  1. Primul pas este sa pregatim curmalele, alunele si nucile cu cateva ore inainte sa ne apucam propriu-zis de prajitura. Le vom pune la hidratat in apa, curmalele pentru 3 ore, iar alunele de padure, migdalele si caju-ul pentru 7-8 ore.
  2. Urmatorii pasi sunt destul de simpli, insa dificultatea prajiturii vine doar din modul de asamblare a ei. Desi puteam sa fac un mini tortulet, am ales sa fac 4 prajiturele si am folosit 4 forme de briose.In functe de formele pe care le aveti e posibil sa iasa si mai multe.
  3. La pasul acesta vom face baza pentru cele 4 straturi de crema colorata. Aici vom avea nevoie de un bender unde vom pune nucine de caju, fructul de avocado, siropul de artar si le vom mixa foarte bine pentru aproximativ un minut.
  4. Compozitia rezultata va fi impartita in 4 parti. Fiecare parte va avea cate o culoare aparte.
  5. Pentru culoarea galbena, care va fi si prima asezata in forma, am adaugat fructul de kaki si am mai mixat compozitia pentru 30 de secunde.
  6. Pentru rozul deschis am adaugat in compozitia de baza fructele de zmeura si la fel, am mixat pentru 30 de secunde.
  7. Pentru rozul mai inchis am adaugat murele si am mixat.
  8. Iar pentru culoarea cremei ca de ciocolata am adaugat 2 lingurite pudra de roscove.
  9. Am adaugat in ordinea prezentarii, fiecare strat pentru fiecare din cele 4 prajiturele si am lasat pentru final blatul.
  10. Pentru blat am folosit curamele pe care le-am verificat foarte bine inainte de samburi, alunele de padure si migdalele si o pudra de roscove. Le-am mixat bine pana am obtinut o compozitie maruntita dar lipicioasa.
  11. Pe aceasta din urma am adaugat-o peste celelalte straturi, ca un capacel pentru prajiturelele mele.
  12. Le-am dat repejor la congelator pentru minim 2 ore.
  13. Inainte cu 45 de minute, o ora de servire, prajiturelele se scot de la congelator si din formele speciale si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Se orneaza dupa gust. Eu am ales fulgi de cocos, seminte de dovleac si coacaze. Ele vor avea o consistenta solida, insa daca sunt lasate prea mult la caldura risca sa se lase si sa-si strice forma. Daca se servesc mai putin incalzite vor avea consistenta unei inghetate.
iChooseVegi http://ichoosevegi.ro/

Cu drag,
Ancuța. 

 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top