skip to Main Content
Quiche Vegan – Un Fel De Tartă Aromată Cu Miros De Primăvară

Quiche vegan – Un fel de tartă aromată cu miros de primăvară

Sună pompos dar e mai simplu decât pare la prima vedere. Acest preparat cucerește stomacul pretențios al fiecărui gurmand.  

Recunosc că prima dată când am auzit de preparatul denumit „Quiche” m-am uitat urât căci nu prea știam de unde vine și cu ce să-l compar. Am cerut explicații și am aprobat încântată de ce mi-a fost spus. Întotdeauna mi-au plăcut tartele. Și cele dulci și cele sărate deopotrivă. Cred că cel mai mult m-a încântat faptul că au și parte de blat care face preparatul crocant și mai sățios. 

Provocare mare pe capul meu când am  răsfoit cu interes niște rețete clasice. Toate au la bază brânzeturi și alte lactate. Ei bine, pentru că îmi plac provocările, am căutat să înlocuiesc, să adaptez, să combin și să potrivesc aromele, texturile și gusturile ca să iasă pe placul meu. Rezultatul a fost de excepție. 

Mă bucur că am reușit să evit glutenul și să scot o variantă și vegană și fără alte bazaconii. Leurda din rețetă, care este doar primăvara de sezon și se găsește doar în anumite zone, poate fi înlocuită cu spanac sau orice altă frunză verde preferată.

Vrei să-ți surprinzi invitații de la masă cu un preparat mai sofisticat dar și sănătos în același timp? 

Acest preparat este ceva mai pretențios decât preparatele cu care te-am obișnuit și necesită ceva mai multă grijă și atenție la copt. Dar dacă o să fii atent la indicațiile și trucurile pe care ți le voi da, preparatul tău va ieși perfect și va face ravagii la orice eveniment cu sau fără vegani. De ce? Pentru că este absolut delicios.

Știu că firesc e să-mi laud operele, dar ce trebuie să știi este că nu pun orice preparat pe site. Aici ajung doar cele mai bune dintre cele care îmi plac. Iar eu am gusturi destul de pretențioase.

Dar gata cu lauda, să trecem la treabă.  

Quiche vegan
Serves 4
Print
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 15 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 15 min
Ingredients
  1. - un pachet tofu cu ardei (Sanovita sau Inedit)
  2. - o legătură de leurdă tocată fășii (sau 200 de gr spanac)
  3. - o mână de busuioc tocat fâșii
  4. - un praz (sau o ceapă de apă)
  5. - 200 de gr roșii cherry
  6. - 100 de ml lapte vegetal (soia, migdale, cocos, caju etc)
  7. - 150 de gr năut fiert
  8. - 4 linguri de făină din semințe de in (5 linguri de semințe de in râșnite)
  9. - sare roz
  10. - piper
  11. - o lingură ulei de măsline
  12. - cimbru uscat
  13. - o tavă rotundă de 15 cm
Instructions
  1. Năutul fiert se scurge de apă se pune în robotul de bucătărie și se procesează până se transformă într-o pastă.
  2. Se adaugă 2 linguri de făină de in și se frământă. El trebuie să arate ca un aluat. Dacă acest amestec este prea făinos, atunci adaugă 2-3 linguri de lapte vegetal sau apă.
  3. Tapetează tava cu acest aluat, înțeapă-l cu o furculiță și dă-l la cuptorul mediu pentru 10 minute timp în care prepari compoziția.
  4. Într-o tigaie pune uleiul de măsline, prazul, leurda, busuiocul și sotează-le la foc iute pentru 3 minute. Adaugă apoi 3 sferturi din cantitatea de roșii tăiate rondele și mai lasă compoziția pe foc pentru 2 minute.
  5. În vasul robotului de bucătărie pune brânza tofu, lapele și restul făinii din semințe de in și procesează pentru 30 de secunde.
  6. Amestecă apoi rezultatul cu amestecul din tigaie, asezonează cu sare și piper după gust și adaugă cimbrul pentru o aromă aparte.
  7. Toarnă amestecul rezultat peste aluatul din cuptor, ornează cu rondele de roșii și lasă întregul preparat la cuptor pentru 45-60 de minute.
  8. Aici este marea provocare. Quiche-ul trebuie verificat cam după 40 de minute. El trebuie să se întărească în mijloc iar blatul să devină ușor crocant. Verifică cu ajutorul unui băț de chibrit sau cu o scobitoare. Acesta trebuie să fie curat sau aproape curat atunci când iese din compoziție. În funcție de acest lucru te orientezi dacă mai lași preparatul la cuptor sau nu.
  9. În ultimele 10 minute mută preparatul pe un raft cât mai sus în cuptor ca să se rumenească un pic la exterior.
  10. Opțional poți decora cu fulgi de drojdie inactivă.
iChooseVegi http://ichoosevegi.ro/
Abia aștept să încerci rețeta și să-mi spui cum ți se pare. 

Cu drag,
Ancuța.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top