IMG 8615

Rondele de vinete aromate cu sos de roșii – Explozia papilelor gustative

Ştii acel moment când ai mânca ceva rapid şi îți vine să sari aproape pe orice aliment care îți iese în cale?

Atunci e momentul când covrigeii par cea mai bună alegere și când se petrec majoritatea alegerilor alimentare greșite. Dacă ești într-un moment de genul nu-ți recomand să intrii în magazin pentru că vei ieși de acolo cu brațele pline de cumpărături pe care într-un moment de luciditate nu ți le dorești.  

Foamea acționează ca un văl care ni se așterne pe față și pe moment tot ce funcționează e doar dorința de supraviețuire.  

Dacă ajungi seara acasă și ești în acel prag, ba mai mult, oboseala este la cote maxime, iar cheful de a găti ceva complex și care durează este foarte scăzut, mai mult ca sigur nu-ți arde de nimic și ai vrea să vină cumva mâncarea de-a gata.  

Atunci e momentul să intrii în acțiune cu preparatele rapide. 🙂 

Aceste preparate rapide sunt și cele care mie îmi plac cel mai mult. Pentru că dacă foamea e mare vreau ceva care să fie gata acum, dacă se poate. Poate de aceea sunt fanul salatelor: pentru că se fac rapid și le mănânci imediat. Dar nu poți mânca mereu doar salate. Oricât de minunate sunt, mai simți nevoia să schimbi meniul.

Din această dorință au ieșit la iveală preparatele mele rapide, din ingrediente puține și accesibile, dar extrem de gustoase.

Rețeta rondelelor de vinete aromate mi-a ieșit într-o zi când eram în acest impas al: ” Mi-e foame, acum! Nu prea am mare lucru în frigider.”  

Ronele de vinete aromate cu sos de roșii
Serves 1
Ingredients
  1. o vânătă mare sau 2 mici
  2. 4 linguri sos de roșii
  3. 3 liguri ulei de măsline
  4. o mână de busuioc verde
  5. ierburi aromatice de provence
  6. un sfert de linguriță sare roz
  7. un praf de piper
  8. o lingură fulgi de drojdie inactivă
Instructions
  1. Vânăta se spală bine și se taie în felii de un cm fiecare.
  2. Se ung cu sare, piper, ierburi aromatice și o lingură de ulei de măsline și se dau la cuptorul încins la 200 de grade pentru 5 minute.
  3. Într-un vas se amestecă sosul de roșii cu un strop de sare, ierburi aromatice și 3 linguri ulei de măsline.
  4. Se întorc vinetele pe partea cealaltă și se mai lasă pentru 5 minute.
  5. Se ung apoi cu sosul de roșii și se mai lasă la cuptor pentru 15 minute. Ultimele 5 minute se dă cuptorul la 250 de grade.
  6. Se scot pe o farfurie, se lasă să se răcească și se presară cu busuioc proaspăt și fulgi de drojdie inactivă.
iChooseVegi http://ichoosevegi.ro/
Se servesc alături de o salată cu de toate sau un orez simplu gătit la aburi.

Cu drag,
Ancuța. 

 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V_icon_small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit