skip to Main Content
Ruladă Cu Cocos Raw

Ruladă cu cocos raw

Grad de dificultate: Mediu

Timp necesar prepararii: o ora

Am vrut sa pregatesc ceva special de Sarbatori. Ceva care sa imi aduca aminte de gustul nucii din crema de cozonac a bunicii, insa mi-am dorit o varianta sanatoasa si mult mai rapid de facut.

Asa am ajuns la capitolul cozonac raw. Eu ii zic conzonac insa este mai mult o rulada delicioasa cu o crema de nuca care seama cu ceea ce-mi amintesc din copilarie.

Stiu ca sunt tot felul de retete de rulade raw, presupun ca au la baza ingrediente asemanatoare, insa reteta aceasta este gandita si pregatita dupa inspiratia mea. Abia astept sa repet experimentul. A iesit absolut dementiala! Fix pe gustul meu.

 

Iată ingredientele:

-pentru partea alba:

  • 100 gr. fulgi de cocos
  • 3 linguri mari de ulei de cocos
  • 150 gr. caju crud
  • o ceasca lapte de migdale
  • un baton de vanilie
  • 2 lingurite miere (sau sirop de artar sau alt indulcitor natural)

-pentru crema:

  • 100 gr. curmale fara samburi
  • 4 smochine deshidratate
  • 150 de gr. nuci (migdale si alune de padure)
  • o lingura mare ulei de cocos
  • 3 linguri pudra de roscove
  • jumatate de avocado
  • jumatate de lingurita sare roz

-decor, surprize dulci si accesorii:

  • mac
  • fructe confiate: ananas, papaya, mango, merisoare, portocala
  • optional: nuci intregi, alte fructe
  • aparatura: procesor de alimente
  • folie alimentara

Din aceasta cantitate o sa-ti iasa o rulada destul de consistenta. Poti incerca sa faci 2 mai micute. Iti va fi mai usor la momentul rularii.

Mod de preparare:

  1. Pasul premergator retetei este sa pui nucile si curmalele la hidratat. Nucile si caju-ul pentru 7-8 ore, sau peste noapte. Curmalele pot sta si mai putin, in jur de 3 ore.
  2. Prima data vom face crema alba: Punem in procesorul pentru alimente (folosind lama S), caju-ul impreuna cu fulgii de cocos. Le mixam pentru 30 de secunde.
  3. Adaugam uleiul de cocos si laptele de migdale (atat cat simtim ca e necesar pentru a avea o consistenta cat de cat solida), indulcitorul si semintele de vanilie. Mai procesam amestecul pentru 30 de secunde.
  4. Cand este gata, bagam crema alba la frigider pana pregatim si compozitia din nuci.
  5. Pentru crema de nuci vom folosi tot procesorul de alimente. Vom pune impreuna: curmalele, smochinele si nucile si le vom procesa pentru 40-60 de secunde.
  6. Ulterior vom adauga si avocado-ul, uleiul de cocos, pudra de roscove si sarea. Mai procesam pentru 30 se secunde.
  7. Pe o folie alimentara de circa 30 de cm, asezam uniform compozitia alba de o grosime un cm si jumatate.
  8. Peste compozitia alba punem fructele confiate.
  9. Venim peste cu stratul 2, cel de nuca. Il asezam peste, uniform, avand grija sa lasam un spatiu de 2 cm si jumatate fata de marginea alba (ne va fi mai usor la rulat).
  10. Rulam usor, incepand dintr-un capat si ajutandu-ne de folia alimentara, dar renuntand la ea pe masura ce rulam amestecul. Fix ca la salamul de biscuiti.
  11. Dupa ce am obtinut minunata rulada, o dam la congelator pentru cel putin 2 ore.
  12. O scoatem inainte cu o ora de servire, o taiem felii si o punem la frigider.
  13. Eu am tavalit feliile prin mac chiar inainte sa le servesc, insa daca iti este mai usor poti presara macul inainte sa pui rulada la congelator, sau poti presara pur si simplu folia inainte de rulare.

4

Sper ca te-am facut curios cu aceasta reteta. Este extrem de simplu de facut si poti combina diverse nuci si fructe astfel incat sa aduci arome exotice, dulci sau crocante.

Daca o incerci, astept cu nerabdare feedback-ul si impresiile tale printr-un comentariu.

Te imbratisez si iti urez o zi superba.

 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
This Post Has 4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top