skip to Main Content
Smoothie Rază De Soare – Energie La Pahar

Smoothie Rază de Soare – Energie la Pahar

E dimineață. Sună alarma. Ohhh, nu din nou!

Apeși bâjbâind butonul de amânare. E ok, poți să mai dormi 10 minute, recuperezi din mers. 10 minute mai târziu, amâni din nou…

Și repeți aceeași procedură de vreo 2-3 ori până e prea târziu!  

Prea târziu să mai servești micul dejun, prea târziu să te mai dezmeticești, așa că arunci imediat ceva pe tine și ieși pe ușă în timp ce alergi, mai mult adormit decât treaz, mai mult obosit decât energic și relaxat. Poate ți s-a legat de mână o cafea în cursa nebună cu timpul, dacă nu, vei găsi cu siguranță una în drumul tău. Doar așa poate te trezești complet și poți să fii funcțional. 

5 minute după cafeaua de dimineață poți afirma că te-ai trezit cu adevărat. 5 minute mai târziu te simți alt om și poți afirma că ziua ta a început oficial. Păcat că energia pe care ți-o oferă cafeaua durează câteva ore. 

Poate te-ai regăsit în povestea de mai sus, sau trăiești ceva similar. Nu mă leg de cafeluță deși aș putea aduce cel puțin 5 argumente pentru care aceasta nu este recomandată pentru sănătate și argumente suficiente ai și tu mai mult decât sigur. Acolo e mai mult decât gestul de a bea cafeaua, este o întreagă experiență, un obicei, un ritual, parte din viața ta. 

Astăzi vreau să-ți vorbesc despre energie. Pentru că acesta este unul din principalele motive pentru care eu am ales acest stil de viață.

Eu sunt o persoană cu multă energie. Întotdeauna am fost o persoană cu energie și orientată spre a face lucruri. Și asta am simțit-o că vine din interior. Problema mea reală a apărut în momentul în care am simțit că organismul nu mă ajută să exteriorizez toată această energie. E fix ca în diminețile în care vrei să te trezești din pat, să faci ce ai de făcut, dar parcă organismul nu te ajută. O bună motivație te poate ridica din pat, dar pe termen lung o să te simți cu adevărat copleșit. 

Surprinzător sau nu, o alimentație bogată în legume și fructe, mi-a redat energia și cheful să mă ridic dimineața din pat fără să amân la nesfârșit alarmele. O alimentație sănătoasă și optimă îți oferă energie pe tot parcursul zilei, nu doar câteva ore, după care simți că ți s-au descărcat rău bateriile și trebuie să intervii.

Dar dacă nu ești cu alimentația 100% acolo unde vrei să fii, îți recomand cu toată dragostea din lume să faci pași mici și să nu te arunci decât dacă situația o cere.

Un mod foarte bun de a începe dimineața cu energie este apa. Consumă 500 de ml de apă pe stomacul gol imediat ce te trezești. Creierul se va trezi instant iar tu vei realiza că poți să-i dai un „Bună dimineața!” și altfel. Este un bun obicei care va mai ridica cel puțin 10 gradații în nivelul tău de energie zilnică.

Un al doilea lucru pe care îl poți face este să-ți prepari un smoothie delicios care să-ți furnizeze energie timp de câteva ore bune fără să te extenueze după. Știu că-ți cer 5 minute în plus din viață, dar aceste 5 minute vor merita cu siguranță. În plus, tocmai îți ofer o metodă prin care să-ți îmbunătățești energia. Dacă ai energie mai multă, poți face mai multe lucrui. Este un cerc vicios care trebuie să pornească dintr-un punct în care tu să investești mai mult. 5 minute pe zi este o investiție care merită.

Obiceiul de a bea un smoothie pe bază de fructe dimineața este de departe unul dintre cele mai bune și ușor de implementat. În primul rând pentru că o să-ți facă plăcere să îl bei și corpul (care este unul frugivor de altfel) o să mai ceară pentru că îi place, pentru că se simte ca în Paradis și pentru că îl unge pe suflet. Apoi pentru energie, stare de bine și tranzit fericit.  

Și dacă tot am vorbit despre smoothie, să vin și cu soluția practică. Poți încerca sute de combinații. Gusturile sunt diferite și cu siguranță fiecare își poate găsi propriul echilibru de arome și combinații. Rețeta pe care ți-o prezint astăzi este ca o prăjitură. Aromată și plină de savoare, dar fii liber și adaptează-o propriilor tale gusturi. Se numește „Rază de soare” pentru că te trezește încet și blând asemenea unei raze de lumină.     

[yumprint-recipe id=’18’] 

Îți doresc dimineți cât mai blâne și pline de energie.

Cu drag,
Ancuța. 

 

 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top