skip to Main Content
Supă Cremă De Mazăre Aproape Raw

Supă cremă de mazăre aproape raw

Noutate versus Fidelitate

Ai observat că mereu suntem în căutare de ceva nou? Suntem însetați să descoperim lucruri noi, oameni și tehnologii noi și parcă fiecare zi lipsită de noutate este o zi trasă la indigo cu celelalte, venind la pachet cu monotonie și rutină.

Fix așa suntem și cu mâncarea. Când mergem la restaurante ne uităm după preparate noi, ne interesează atunci când vedem un filmuleț cu ceva bun de mâncat arătos dar de care nu am mai auzit până acum, căutăm mereu ocazii să ne delectăm cu preparate noi. 

Și totuși, dacă ne întreabă cineva care este mâncarea noastră preferată, o să-i vorbim întotdeauna de un preparat clasic, probabil ceva care se face ușor sau o rețetă pe care o știm din copilărie. 

Oare de ce se întâmplă acest lucru? Ai idee? 

Ne plac foarte mult anumite mâncăruri pentru că ne atașăm emoțional de gustul lor. 

De cele mai multe ori asociem un fel de mâncare cu o stare sau un eveniment care ne marchează aproape în mod ireversibil.  De și mai multe ori asociem un fel de mâncare cu iubirea cuiva drag care ne-a preparat-o pentru prima dată.

Nu e un pic amuzant când te gândești cum căutăm gusturi și preparate noi în timp ce preferințele noastre rămân neschimbate? Rămânem fideli acelorași gusturi de care preferăm să ne bucurăm la nesfârșit.

Rețeta din săptămâna aceasta este probabil un gust nou pentru tine, așa cum îmi place să te surprind de fiecare dată, dar dacă ești fan mazăre are toate șansele să devină unul din felurile tale preferate.   

Să o prepari cu drag și să te bucuri de întreg procesul. Iar când vei fi la masă să-ți iei timp să savurezi fiecare lingură. 

[yumprint-recipe id=’30’]Cu drag,
Ancuța. 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top