skip to Main Content
Tocană De Cartofi Cu Legume și Sos Roșu – Bună Rău Atât Caldă Cât și Rece

Tocană de cartofi cu legume și sos roșu – Bună rău atât caldă cât și rece

S-au făcut studii diverse care au demonstrat că 40% din digestie se întâmplă în cap. Științific se numește Head Phase Of Digestion, sau Faza De Cap A Digestiei. 

Pe lângă papilele gustative și enzimele de digestie pe care le avem în salivă și care ajută predigestia, din punct de vedere psihic mâncarea trebuie să te atragă. 

Dacă există o rotiță în mintea ta care spune da, vei fi atras către acel fel de mâncare.

Dacă nu se întâmplă acel declick, degeaba vin eu către tine și îți spun că mâncarea este sănătoasă și nutritivă și are un gust bun, dacă pe tine nu te atrage nici măcar un pic, la prima vedere. 

De aici și explicația pentru care unele persoane știu că nu le place un fel de mâncare, chiar dacă nu l-au gustat niciodată. Nu este moft sau încăpățânare, pur și simplu acea persoană nu consideră că un preparat este atrăgător și nu va fi niciodată tentată să îl mănânce. 

Iar copiii sunt dovada cea mai evidentă a acestui aspect. Cu cât farfuriile arată mai vioaie, mai frumos aranjate, mai atractive, cu atât vor fi mai curioși să încerce. Iar dacă te vor vedea și pe tine că mănânci cu poftă și voie bună, cu siguranță își vor băga nasul și în farfuria ta.

Transformă ritualul mesei într-un moment de joacă și voie bună și familia ta va adora să mănânce bunătăți gustoase și sănătoase alături de tine. 

Astăzi te răsfăț cu un preparat de sezon, cu legume, cu sos, cu o culoare superba și care se face extrem de rapid.     

Tocăniță de cartofi cu legume
Serves 6
Print
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 3 cartofi medii tăiați în 6
  2. 100 de gr fasole roșie fiartă (sau la conservă, fără zahăr)
  3. 120 de gr mix de legume mexicane (mazăre, porumb, ardei, fasole păstăi, morcov)
  4. 100 de gr conopidă ruptă bucățele mici
  5. o ceapă medie tocată mărunt
  6. 100 de ml suc de roșii cu pulpă
  7. jumătate de linguriță de cimbru
  8. 3 cm de ghimbir
  9. jumătate de linguriță boia de ardei dulce
  10. jumătate de linguriță de sare roz
  11. 2 linguri ulei de măsline
  12. opțional: chili după gust
  13. murături
Instructions
  1. Într-o oală se pune pe foc un litru de apă, ceapa, uleiul de măsline, cartofii și se lasă la fiert 20 de minute, apoi se mai adaugă 500 de ml de apă, conopida și se mai lasă pentru 15 min pe foc, cu capacul pus.
  2. Ulterior se adaugă fasolea, mixul de legume mexicane, sucul de roșii, ghimburul tocat mărunt și se mai lasă pe foc 15-20 de minute, până zeama scade și se transformă într-un sos mai gros.
  3. Se condimentează cu cimbru, boia de ardei, sare și piper după gust și se mai lasă 3 minute.
  4. Se servește alături de murături, caldă sau la fel de bine și rece.
iChooseVegi http://ichoosevegi.ro/

Cu drag,
Ancuța. 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V_icon_small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top