skip to Main Content
Tocană De Cartofi Cu Legume și Sos Roșu – Bună Rău Atât Caldă Cât și Rece

Tocană de cartofi cu legume și sos roșu – Bună rău atât caldă cât și rece

S-au făcut studii diverse care au demonstrat că 40% din digestie se întâmplă în cap. Științific se numește Head Phase Of Digestion, sau Faza De Cap A Digestiei. 

Pe lângă papilele gustative și enzimele de digestie pe care le avem în salivă și care ajută predigestia, din punct de vedere psihic mâncarea trebuie să te atragă. 

Dacă există o rotiță în mintea ta care spune da, vei fi atras către acel fel de mâncare.

Dacă nu se întâmplă acel declick, degeaba vin eu către tine și îți spun că mâncarea este sănătoasă și nutritivă și are un gust bun, dacă pe tine nu te atrage nici măcar un pic, la prima vedere. 

De aici și explicația pentru care unele persoane știu că nu le place un fel de mâncare, chiar dacă nu l-au gustat niciodată. Nu este moft sau încăpățânare, pur și simplu acea persoană nu consideră că un preparat este atrăgător și nu va fi niciodată tentată să îl mănânce. 

Iar copiii sunt dovada cea mai evidentă a acestui aspect. Cu cât farfuriile arată mai vioaie, mai frumos aranjate, mai atractive, cu atât vor fi mai curioși să încerce. Iar dacă te vor vedea și pe tine că mănânci cu poftă și voie bună, cu siguranță își vor băga nasul și în farfuria ta.

Transformă ritualul mesei într-un moment de joacă și voie bună și familia ta va adora să mănânce bunătăți gustoase și sănătoase alături de tine. 

Astăzi te răsfăț cu un preparat de sezon, cu legume, cu sos, cu o culoare superba și care se face extrem de rapid.     

[yumprint-recipe id=’44’] 

Cu drag,
Ancuța. 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top