skip to Main Content
Tahini Home-Made

Tahini Home-Made

Pasta de susan, sau tahini, așa cum se numește în țara sa de origine, este o pastă cremoasă și dulce amăruie cu un gust inconfundabil. O folosesc atât la deserturi cât și la preparate sărate și pentru că o găsesc destul de rar în comerț sub varianta bio și fără chimicale, am dechis să o prepar acasă. Se face atât de simplu folosind ustensilele potrivite încât ar fi și păcat să nu o încerci.

Tahini Home-Made
Print
Prep Time
7 min
Prep Time
7 min
Ingredients
  1. 70 de gr susan nedecorticat
  2. 70 de gr susan decorticat
  3. 4 linguri zeamă de lămâie
  4. 4 linguri apă
  5. 3 linguri ulei de măsline
  6. jumătate de linguriță de sare roz
Opțional
  1. 3 linguri fulgi de drojdie inactivă
Instructions
  1. Semințele de susan se pun în apă la hidratat cu 4 ore înainte.
  2. După 4 ore se scurg foarte bine de apă și se râșnesc foarte bine (în cazul în care nu folosești un blender foarte puternic).
  3. Pasta astfel obținută se adaugă în blender alături de restul ingredientelor și se procesează pentru 30-40 de secunde. Se amestecă bine și se mai procesează pentru 20 de secunde.
Notes
  1. Pasta de tahini se poate face și integral din susan decorticat. Dacă vrei să folosești doar susan nedecorticat, va ieși amărui.
iChooseVegi http://ichoosevegi.ro/
 

Pasta se păstrează la frigider într-un borcan și ține până la 48 de ore. Se poate folosi în creme, pate-uri, prăjituri și alte preparate.

Cu drag,
Ancuța. 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top