skip to Main Content
Tartă Cu Dovleac

Tartă cu dovleac

Grad de dificultate: Usor

Timp necesar prepararii: 30 de minute + timpul de hidratare pentru nuci

Daca esti fan dovleac si chiar daca nu esti, dar ai vrea sa il consumi pentru cat este de sanatos, am o veste super pentru tine: am o reteta foarte gustoasa si simplu de facut. Nu tu stat 2 ore sa dai dovleacul prin razatoare, fara blat complicat si de unde te pomenesti ca mai este si raw. Daca mi-ar fi zis cineva acum ceva timp ca dovleacul placintar poate fi foarte gustos si crud, nu cred ca l-as fi crezut. Asadar, pornim la drum…

Ingredientele necesare acestui desert minunat sunt:

  -pentru blat:

  • 200 gr. curmale fara samburi
  • 200 gr. alune de padure
  • jumatate de lingurita de scortisoara

 -pentru crema:

  • 200 gr. dovleac placintar curatat de coaja si samburi
  • 2 fructe kaki (Persimmon)
  • 100 gr. curmale fara samburi
  • un baton de vanilie
  • o lingurita de scortisoara
  • un cm de ghimbir proaspat (pentru amatorii de picanterii)

-pentru ornat:

  • fulgi de cocos
  • seminte de dovleac
  • orice altceva vrei sa folosesti – fii inventiv

Mai ai nevoie de o tava cu inel, un blender si un procesor pentru alimente.

Mod de preparare:

  1. Prima etapa este cea in care punem curmalele si nucile la hidratat. Nucile le lasam in apa in jur de 7-8 ore, iar curmalele 2 ore.
  2. Incepem placinta cu blatul. Punem in procesorul de alimente: curmalele, nucile, scortisoara si le maruntim. Prima data la viteza mica apoi la viteza mare, pentru un minut.
  3. Asezam blatul pe fundul tavii inel pe care o punem ulterior la frigider pana este gata si crema.
  4. Facem crema folosind recipientul pentru blender. Vom pune acolo: curmalele, fructele de kaki si dovleacul. Mixam pentru un minut si ulterior adaugam: semintele din batonul de vanilie, scortisoara si ghimbirul. Mai mixam jumatate de minut.
  5. Scoatem blatul de la frigider, adaugam crema, ornam tarta si o dam la congelator pentru 2 ore cel putin. Eu am ales sa ornez cu fulgi de cocos si seminte de dovleac.

 Inainte de a fi consumata, trebuie scoasa de la frigider si lasata la temperatura camerei in jur de o ora.

 Reteta a fost inspirata din video-ul de aici si adaptata dupa preferintele si ingredientele mele.

  Sper sa incerci reteta foarte curand si sa-mi spui cum ti s-a parut. Din pacate nu am apucat sa ii fac mai multe poze. I-am facut cand era gata, s-a mancat foarte repede si nu am apucat sa fac poza si unei felii individuale.

 Spor la placintarit! 🙂


TE SIMȚI BINE, MĂNÂNCI BINE, ARĂȚI BINE 

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu rețetele și proiectele noastre viitoare.
Primești CADOU ghidul celor 10 secrete ale siluetei după care tânjești.
ebook presentation

[mailerlite_form form_id=11]

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top