skip to Main Content
Tocăniță De Legume – Delicioasă în Orice Sezon

Tocăniță de Legume – Delicioasă în Orice Sezon

Cu gândul la preparatul săptămânii, ce să fie astfel încât să se potrivească cu sezonul, să fie rapid de făcut cu ingrediente ușor de găsit și accesibile, am avut în minte 2 preparate, 2 tipuri de tocăniță. Așa că am ales una dintre ele, cea care mi se pare cea mai ușor adaptabilă în funcție de sezon și în funcție de legumele pe care le ai la dispoziție, tocănița de legume. Este prima rețetă pe care mă gândesc să o recomand oricărui novice în bucătăria vegană, dar și celor care au ceva mai multă experiență și nu au încercat o tăcăniță până acum.

Dacă ești la început de prietenie cu bucătăria, acest preparat se încadrează la categoria: nu are cum să nu-ți iasă foarte bun.

Așa că ia pune repejor mâna pe carnețel și notează ingredientele, încearc-o, iar apoi te aștept cu o părere să-mi spui cum ți s-a părut.

Tocăniță de Legume
Print
Prep Time
45 min
Prep Time
45 min
Ingredients
  1. 2 fâșii de praz
  2. 500 de gr cartofi curățați
  3. 500 de gr conopidă
  4. 250 de gr mazăre
  5. 3 căței de usturoi
  6. 250 de ml apă
  7. 2 linguri ulei de măsline
  8. un cm de ghimbir
  9. jumătate de linguriță de curry
  10. sare roz
  11. piper
  12. pătrunjel verde
Instructions
  1. Într-o tigaie punem uleiul de măsline, prazul tocat, usturoiul tocat mărunt și 3 linguri de apă. Înăbușim prazul pentru 5 minute, până se înmoaie.
  2. Tăiem cartofii cuburi și rupem conopida în bucățele mai mici. Tocăm și ghimbirul.
  3. După cele 5 minute adăugăm ghimbirul și praful de curry, amestecăm și mai lăsăm pentru un minut. Adăugăm conopida și cartofii în tigaie, apa, un strop de sare și piper, punem capacul și lăsăm pentru 20 de minute la foc mocnit.
  4. După ce s-au scurs cele 20 de minute, adăugăm mazărea, amestecăm și mai lăsăm un minut. Dacă este necesar mai condimentăm cu sare și piper.
  5. Preîncălzim cuptorul la foc mediu pentru 5 minute, apoi adăugăm tocana într-un vas pentru cuptor și o vârâm înăuntru pentru 15 minute, pe raftul cel mai de sus.
  6. Scoatem și presărăm cu pătrunjel proaspăt.
iChooseVegi http://ichoosevegi.ro/
Această tocană merge de minune alături de murături: varză, castraveți, conopidă sau gogonele.

Cu drag,
Ancuța.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
Back To Top