skip to Main Content
Trufe De Ciocolată – Rețetă De Bază

Trufe de ciocolată – rețetă de bază

Timp necesar preparării: 45 de minute

Grad de dificultate: mediu

Ustensile necesare: procesor de alimente și râșniță

Porții: în jur de 40 de bombonele

Acum câteva săptămâni, am avut ocazia să fac bombonele raw pentru câteva suflete frumoase și vesele. M-am pus pe treabă și a ieșit într-adevăr o întreagă nebunie. Am testat mai multe rețete dar am rămas în ultimă instanță la 3. Astăzi voi dezvălui doar rețeta de trufe de ciocolată, celelalte 2 urmând să se bucure de alte postări pentru că la cât de bune au ieșit, fiecare își merită faima.

trufex3

Din punctul meu de vedere este una dintre cele mai simple rețete de bomboane, fină și cu un gust bogat de ciocolată. Imediat ce am făcut această variantă mi-au venit o sumedenie de alte idei și combinații cu care ar merge, dar cred că și imaginația ta va zburda odată ce vei face rețeta de bază. Important este să o încerci.

Până la alte variante ale acestor bomboane, iată ingredientele rețetei de bază:

 • 300 de gr semințe de floarea soarelui
 • 15 linguri pudră de roșcove (+ 10 linguri pentru înveliș)
 • 7 linguri de cacao crudă
 • 10 curmale fără sâmburi
 • 3 linguri de miere de albine
 • 6 linguri unt de cacao
 • 6 linguri de apă (sau mai mult dacă este necesar)
 • un praf de sare roz

trufex4

Etapele preparării:

 1. Primul pas în acest proces este să pregătești ingredientele care necesită hidratare. Pune semințele de floarea soarelui la hidratat cu cel putin 2 ore înainte să faci bombonelele. La fel procedează și în ceea ce privește curmalele și ai grijă să nu se fi strecurat vreun sâmbure printre ele.
 2. Pentru a pregăti bombonelele primul pas este să macini foarte fin semințele de floarea soarelui. Le scurgi foarte bine de apă și cu ajutorul unei râșnițe sau al unui blender foarte puternic, le faci pastă.
 3. La fel procedează și cu cele 10 curmale scoase de la hidratat și scurse bine de apă.
 4. La pasul acesta vom pregăti întreaga compoziție. Amestecă: pasta de semințe de floarea soarelui și cea de curmale cu pudra de roșcove și cacaoa, mierea de albine, untul de cacao (topit ușor la bain marie), apa și sarea și amestecă foarte bine până ce compoziția devine ușor de modelat, precum plastilina, dar încă moale.
 5. Din compoziția aceasta, ia câte o lingură din ea, pune-o în palmă și modeleaz-o sub forma unei sfere cu ajutorul celeilalte mâini. Procedează la fel cu toată compoziția.
 6. După ce ai terminat de modelat toată compoziția, pune într-un bol 10 linguri de pudră de roșcove și tăvălește fiecare sferă prin ea.

Bombonelele pot fi păstrate la frigider pentru câteva zile, la congelator pentru o perioadă mai îndelungată, sau pot fi savurate pe loc împreună cu cei dragi.

PS: Sper să te încânte la fel de tare precum mă încântă pe mine, testează-le și spune-mi părarea ta despre ele în secțiunea de comentarii de mai jos.

Dacă îți place nu uita să îi dai like și share să o vadă și prietenii tăi. Nu uita că sharing is caring.

Până la următoare surpriză dulce, te las să savrezi aceste minunății.

Pe curând.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit
This Post Has 2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top