skip to Main Content
Unt De Arahide

Unt de arahide

Grad de dificultate: Usor

Timp necesar prepararii: 30 de min

Cred ca fiecare a incercat macar o data untul de arahide. Are un gust de aluna, cremos si untos in acelasi timp, dar usor dulceag. Merge foarte bine pe paine, dar eu il ador mai ales cu felii de banana. Insa pe cat este de gustos pe atat de caloric si plin de grasimi nesanatoase este cel pe care il gasim in comert. Nu stiu daca exista si comercianti care au o varianta mai sanatoasa a acestui unt de arahide, insa eu am descoperit ca pot sa il prepar acasa foarte simplu si usor si sa ma bucur de gustul sau intens fara sa imi fac probleme dupa. Si varianta facuta acasa contine calorii, insa corpul are nevoie si de uleiuri intr-o masura rezonabila, iar eu zic ca atunci cand ne este pofta, este o alternativa buna.

IMPORTANT!!
Am facut aceasta reteta inainte sa descopar o informatie foarte importanta. Arahidele ar fi puternic alergenice in stare cruda si nu numai, contine aflatoxine iar la multe persoane creaza anumite stari de rau… Am primit aceasta informatie din partea Ligiei Pop.. m-am documentat si are dreptate. Deci mare atentie!! Eu nu voi mai repeta aceasta reteta, in schimb voi incerca sa fac unt din alte tipuri de nuci si alune, asadar reteta este valabila cu conditia sa inlocuim arahidele.

unt3

Pentru a-ti prepara untul de arahide acasa ai nevoie de:

  • arahide crude (eu am folosit 300 de gr.) – iese cam un borcanel mic de unt
  • o lingura de ulei de masline sau daca ai de arahide (mai poti folosi de migdale)
  • o lingurita de sare
  • 2 lingurite sirop de artar sau miere de albine

unt2

Mod de preparare:

  1. Daca vrei sa faci un unt de arahide raw, nu mai este necesar sa treci prin pasul 1. Aici punem alunele intr-o tava si le dam la cuptor, la foc foarte mic pentru 30 de min. Nu vrem sa distrugem proprietatile alunelor insa vrem sa le facem un pic crocante. Vor avea un gust mai delicios.
  2. Le scoatem de la cuptor si le lasam cam 5 min sa se racoreasca.
  3. Vom folosi un blender de putere mere in care le vom pune impreuna cu uleiul, sarea si indulcitorul. Daca sesizam ca obtinem un rezultat prea lipicios si solind, putem sa mai completam cu 2, 3 linguri de apa rece. Totul tine pana la urma si de preferinte.

Untul este gata. Putem sa taiem niste feliute de banana si sa il mancam asa, sau pe paine (facuta cu maia, desigur), sau crochete, sau putem sa il folosim la prajituri. Este atat de satios si hranitor incat nu vei mai simti nevoia de altceva cateva ore bune.

Daca ai incercat reteta, astept cu interes parerea ta printr-un comentariu la aceasta postare. Zi frumoasa si spor la bucatarit.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top