skip to Main Content
Varza Innabusita

Varza innabusita

Timp necesar prepararii: 45 minute

Grad de dificultate: Mediu

Am facut aceasta reteta cu gandul la varza calita facuta de bunica in copilarie. Recunosc ca mi s-a facut o pofta nebuna de mancare cu varza, asa ca a trebuit sa fiu inventiva, ca de fiecare data, si sa gasesc o alternativa mai sanatoasa a verzei calite, iar eu consider ca experimentul s-a incheiat cu succes. Rezultatul nu numai ca se topeste in gura, este si aromat si sanatos.

Stiu ca te-am facut deja curios, asa ca voi dezvalui cu mare drag reteta mea de varza   innabusita.

2

Pentru 2 portii din aceasta mancare ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • o varza mica
  • un morcov mare
  • o jumatate de cana de linte verde
  • o lamaie
  • 6 rosii cherry
  • 4 linguri ulei de masline
  • o lingurita sare roz de Himalaya
  • condimente (legume deshidratate: ceapa, rosii, telina, morcov, ardei; praf de chili, piper macinat pentru un gust picant)

Mod de preparare:

  1. Primul pas este sa fierbem un pic lintea. Se spala foarte bine si se pune la fiert in apa cand este aproape de punctul de fierbere. Se lasa la foc mediu pentru 10 minute.
  2.  Urmatorul pas este sa taiem varza fasii foarte subtiri si o frecam cu sarea roz. Acest proces este necesar pentru a fragezi varza.
  3. Ulterior vom folosi zeama si pulpa de la lamaie taiata foarte marunt impreuna cu 2 linguri ulei de masline si le vom turna peste varza.
  4. Pregatim o tigaie in care trnam 100 de ml de apa. Peste apa adaugam morcovul taiat marunt si il lasam sa se patrunda pentru 5 minute.
  5. Adaugam in tigaie varza si lintea, acoperim preparatul si il mai lasam la foc mic pentru 15 minute.
  6. Dupa 15 minute amestecam compozitia, punem 2 linguri ulei de masline, rosiile cherry si condimente, dupa gust. Mai lasam preparatul pentru 3 minute la foc mic.
  7. Pana este gata mancarea de varza, numai bine avem timp de o mamaliguta din faina de porumb, apa, sare roz si o lingura de ulei de masline.

Preparatul se poate servi cald sau rece, merge acompaniat si de branzica tofu, oricum, o minunatie. Papilele mele gustative se declara fericite.

Pofta buna iti urez si tie si iti astept cu drag comentariile tale dupa ce incerci reteta.

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top