skip to Main Content
Vinete Umplute

Vinete umplute

Timp necesar prepararii: 1 ora

Grad de dificultate: mediu

Mi-e pofta de vinete umplute! mi-am spus. Asa ca m-am pus pe cautat prin frigider si cu ce am gasit acolo am considerat ca pot impodobi niste vinete venerabile. Recunosc ca este pentru prima oara cand prepar vinete umplute, insa cu siguranta o sa mai incerc si alte tipuri de umpluturi. Rezultatul te pun pe tine sa il judeci. Mie mi-au placut la nebunie… si calde dar si reci.

4

Ingrediente necesare pentru a umple 2 vinete de dimensiune medie:

  • 2 vinete
  • 100 de grame de ciuperci champignon
  • un dovlecel
  • un morcov
  • un ardei kapia
  • 2 linguri de fulgi drojdie inactiva
  • sare roz
  • busuioc proaspat sau orice alta verdeata fresh (patrunjel, marar, oregano)
  • ulei de masline
  • condimente naturale: curry, oregano, chili, condiment din legume deshidratate1

Mod de preparare:

  1. Vinetele sa spala si se taie pe jumatate. Se scoate miezul si se formeaza din vinete niste cosulete care abia asteapta sa fie umplute.
  2. Se curata si cupercile si se taie cubulete, la fel ca si miezul scos de la vinete. Taiem cubulete si dovlecelul dar si ardeiul.
  3. Morcovul il vom da prin razatoarea mare.
  4. Intreaga compozitie se pune intr-o tigaie cu un pic de ulei de masline si se lasa la innabusit punand capacul. Dupa 13-15 minute compozitia este pregatita sa fie pusa in cosuletele de vinete. Nu inainte insa de a fi condimentata cu sare, condimente, organo si curry.
  5. Intr-o tava de cuptor se pune o foaie de copt si se unge cu un pic de ulei de masline, iar ulterior se aseaza vinetele. 2
  6. Cat timp cuptorul se incinge pentru a primi cu caldura vinetele impodobite, turnam compozitia in cosulete.3
  7. Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute in partea superioara a cuptorului, pentru a prinde o crusta frumoasa.

Cand vinetele sfaraie de bucurie stim ca sunt gata. Le lasam un pic sa se raceasca si inainte de a ne ingramadi sa le devoram, le mai punem un stop de magie prin busuiocul verde taiat marunt si fulgii de drojdie. Acum vinetele sunt pregatite de sarbatoare. La fel si stomacelul tau!

Sa-ti fie de bine!

Daca ai incercat retata, astept parerile tale printr-un comentariu.

 

 

Primește articole și rețete în fiecare săptămână

V icon small

Primește articolele și rețetele din fiecare săptămână, direct la tine în Inbox.

E-mailul tău este în siguranță. Powered by ConvertKit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top